EasyDNNNews

Дария Георгиева, 4 години

На двумесечна възраст на Дария е установена липса на устойчива зрителна функция и добър контрол на главата. Установява се фонова ретинопатия – състояние, при което заради кръвотечение от ретиналните кръвоносни съдове, светлината не достига до ретината.

Прочетете повече...

Пламена Димитрова, 8 години

Семейството на Пламена има две двойки близнаци. Нейният брат близнак умира малко след раждането, а при нея се установява пълна слепота. В другата двойка близнаци, едно от децата също е с увреждания. Пламена е с нормално интелектуално развитие и е развила много силна ехолокация.

Прочетете повече...

Нора Балева, 8 години

Нора се ражда доносена, с нормално тегло, но с много тежко раждане. Ражда се с тежка асфикция - състояние, характеризиращо се с разстройство или спиране на дишането, в резултат на което възниква недостатъчно обогатяване на кръвта с кислород, водещо до кислороден глад в тъканите. Недостатъчното снабдяване с кислород на мозъка води бързо до необратими мозъчни увреждания.

Прочетете повече...

Михаил Милчовски, 8 години

Михаил се ражда през 2015 г. недоносен, с много ниско тегло и след бременност на майката, протекла с инфекция. Роден е в тежко състояние, поставен е на апаратно дишане. Впоследствие е поставена диагноза детска церебрална парализа и епилепсия. Гърчовете и медикаментозната терапия връщат развитието на детето силно назад и той не може да седи и да ходи.

Прочетете повече...

Text/HTML