За нас За нас Отчети Децата на фонда направи дарение контакти Контакти

Ако се нуждаете от помощ
[1] 2 3 4 5 6 7 8

януари - февруари 2009 г.

Асен Христов е на 7 години от гр. София. Протегни ръка отпуска 1000 лв. средства за водна рехабилитация на Асен за втори път. Страда от ДЦП и епилепсия. Асен не може да ходи и не говори. Водната рехабилитация помага на детето да подобри статико-динамичното си развитие.


Мария Стоянова е на 12 г.
и страда от ДЦП, установена от раждането ѝ. След раждането е отглеждана в кувиоз 30 дни. Получава усложнения след лекарска грешка, довела до гноен менингит. Може да седи, придвижва се с инвалидна количка, говори, посяга към предмети, ходи на училище в болничното училище в Момин проход. Протегни ръка помогна на Мария с 2 187 лв. за проходилка и рехабилитация.


Недка Колева е на 6 г. и 5 м. от Стара Загора. На 2 годинки и половина е установено умствено изоставане, Недка не говори и не контактува с близките си, с агресивно поведение. След проведени безрезултатни лечения с медикаменти и диета, през юли, 2008 г. родителите на детето започват лечение с прием на аминокиселини и липиди, което трябва да продължи повече от 1 година. Недка все още не говори, но благодарение на лечението са налице опити за невербална комуникация с околните, както и за изграждане на елементарни умения. Протегни ръка подпомогна с 2 500 лв. родителите на Недка, за да могът да продължат лечението и.


Георги Корфонозов е на почти 17 години от гр. Ямбол. Проблемите му започват още когато е почти бебе. На годинка и половина той вече е с тежката диагноза „Цялостно увреждане на отделителната система”. Детето преживява 4 сложни операции от 1993 год. до сега, една от които за отстраняване на левия бъбрек. На път е да загуби и другия бъбрек, когато семейството му се обръща към фонда за помощ за операция в чужбина. След като с помощта на дарители се справят със заплащането на операцията родителите отново се обръщат към нас за помощ за следоперативното лечение – основно за лекарства и контролни прегледи. Фондът помогна на Георги с 2 500 лв


Иван Андреев е на 10 г. от град Велико Търново. След осиновяването му на 7 месечна възраст майката забелязала изоставане в психомоторното му развитие. На две годишна възраст е установено изоставане в нервно-психическото му развитие и обменна енцефалопатия. Детето се нуждае от чужда помощ при битовото му самообслужване поради нарушени комуникативни възможности. Майката потърси помощ от ПРОтегни ръка с цел да финансираме лечение с метаболитни препарати, които повлияват добре от проведени няколко курса до момента, вече не е толкова хиперактивно и агресивно, както и това, че е станало по комуникативно. Протегни ръка подпомогна с 2 500 лв. лечението на Иван с метаболни препарати.


Бояна Сабинова е на 9 г. от гр. Пловдив. Заболяването ѝ /детски аутизъм/ е регистрирано на година и половина. Бояна посещава три пъти в седмицата псохолог в детски център „Мечо Пух”, като тези посещения се заплащат от родителите, цената на всяко от посещенията е 20 лв на занимание, детето посещава и логопед три пъти седмично – също по 20 лв. Фондът предостави сума в размер на 2 500 лв. за посещенията на Бояна при психолог и логопед.


Станимира Топузова е 10 годишно момиченце от с. Нареченски Бани, страдащо от детска церебрална парализа. Нуждае се от средства за закупуване на инвалидна количка, с която ще улесни предвижването си. Протегни ръка отпусна 2 325 лв. за количка за Станимира.


Никола Цветанов е роден на 19.10.2007 г. в гр. Лом. Веднага след раждането на детето е поставена диагноза спастична церебрална парализа. Родителите на детето кандидатстват във фонд "ПРОтегни Ръка" за заплащане на процедури за лечение, които НЗОК не поема /индивидуална логопедична терапия, специалазирана инд. кинезитерапия, топлинни процедури и електростимулации/. По този начин се осигурява възможността предписаните за лечението на детето процедури да се изпълняват комплексно без пропуски. Протегни ръка подпомогна малкият Никола с 1 000 лв.


Кристиян Костадинов е роден на 14.09.2007 г. Около деветия месец се установява, че детето има проблем при прохождането. Кристиян не може да пази равновесие при ходене и е с поставена диагноза Друга ДЦП. Целта на родителите е да направят активна рехабилитация докато Кристиян е по-малък, за да се избегне поставянето на окончателна диагноза ДЦП на възраст 1 година и 6 месеца. "ПРОтегни ръка” помогна на Кристиян с 1 000 лв. за рехабилитаци.


Борислава Горанова е на 7 г., се ражда преждевременно с тегло 1 800 г. Отглеждана е в кувьоз 25 дни. При навършени 4 години и 4 месеца, походката на детето е станала нестабилна, с чести падания и залитания, появило се е главоболие с променлив ход. Диагнозата е оклузивна вътрешна хидроцефалия. След оперативна намеса е поставена ликводренажна клапа. Детето се нуждае от рехабилитационни процедури, които ще подобрят движенията и ще облекчат състоянието му. Сумата, предоставена от Протегни ръка в размер на 1 000 лв., послужи за процедури за възстановяване на детето.


Силвия Иванова е на 16 г. от гр. Бургас. Изостава в психомоторното развитие, няколко месеца след раждането и се поставя тежката диагноза - ДЦП. В момента детето все още не може да ходи, но с опора може да стои изправено. Родителите на Силвия се обърнаха за помощ към Протегни ръка за закупуване на специализирана проходилка на детето.


Емили Владимирова е на 2 години и половина и е от Перник. При раждането получава травма на рамото. Поради нея не може да движи ръката си. Емили е подложена на множество рехабилитационни процедури, които и помагат за възстановяване от травмата. Към момента, благодарение на рехабилитацията тя може да движи пръстите си. Протегни ръка отпусна 495 лева за триседмичен курс на рехабилитация на Емили.


Костадин Росенов е 6-годишно момче, страдащо от частичен аутизъм. Има проблеми в поведението, общуването и езиково - говорното развитие. Задръжката в езиковото развитие и аутистикоподобното поведение изискват продължителна и системна терапия при логопед. От август месец миналата година посещава логопед в Детски Център "Мечо Пух" - д-р Петя Христова по 2 - 3 пъти седмично, в зависимост от възможностите на родителите – 20 лева/45 мин. Протегни ръка помогна на Костадин с 2 500 лв., за да продължи да посещава логопед.


Янислав Пройчев е на 11 месеца от гр. Пловдив. Веднага след раждането са открити признаци за синдром на Даун, диагноза, която след направените изследвания се потвърждава. Лечението, което провеждат на този етап включва рехабилитация. По съвет на лекарите детето ще започне да приема и аминокиселини, които според тях ще повлияят добре на по-нататъшното му развитие. Фондът отпусна 2 500 лв. за комбинирано лечение от рехабилитация и аминокиселини за малкия Янислав.


Радост и Теодор Владимирови са братче и сестриче съответно на 2 и 7 години. Двете деца страдат от тежка форма на ДЦП. Протегни ръка подпомогна семесйтвото като пое разходите за рехабилитация на обща стойност 2 000 лв. за втора поредна година.


Деси Грозданова е хубаво момиче на 8 години от с. Казичане. Родена е доносено, с увита около врата пъпна връв, в депресивно състояние. Отглеждано в кувьоз. На 10-месечна възраст е поставена диагноза ДЦП. Засегнати са четирите крайника. Мускулната сила е намалена, фина моторика, равновесие и контрол на главата е нарушена. Може бавно и трудно да се обръща от корем на гръб и обратно, и може да пълзи, но не и да лази или да седи. Фондът финансира закупуването на терапевтичен стол за позициониране на стойност 2 500 лв.


Иван Дечев е много лъчезарно дете на 5 годинки и половина страдащо от Аутистично подобно разстройство на поведението. Има нужда от 2 пъти седмично посещение при психолог, 1 път седмично при логопед и 2 пъти седмично - арт терапия. Протегни ръка помогна с 2 500 лв. за рехабилитацията на Иван.


Деан Юруков е на осем месеца от гр. Пловдив. Страда от артрогрипоза, открита при раждането, която се изразява в малформации както на горните, така и на долните крайници. За повлияване на двигателните функции още на тази ранна възраст непрекъснато провеждат рехабилитация, термотерапия и електростимулации, като на този етап се наблюдава подобрение. Средствата одобрени от фонда в размер на 2 500 лв. ще послужат за продължаване на терапията на малкият Деян.


Радина Пенкова е на 7 години от гр. Бургас. Малката Радина е с диагноза Хиперметропия, т.н. лениво око. В резултат на това заболяване детето е с намалено зрение - 30% на дясното око и 50% на лявото око. След проведени прегледи със специалист от клиника в Калуга /д-р Юдина/ е препоръчано лечение от три цикъла процедури за стимулиране на зрителния нерв. В резултат на тях се очаква до навършване на 18 годишна възраст да се излекува напълно окото на Радина. Протегни ръка подпомогна реализирането на първата от операции с 2 500 лв.


Шестгодишната Гергана Димитрова от гр. Ямбол страда от детска церебрална парализа. Фондът отпусна 1 000 лв. за рехабилитация, която включва тангентор, електростимулация, логопоед, лечебна физкултура, мануален масаж и учебни занятия в санаториум в Момин проход. Процедурите започват на 10.03.2009 г.


Весна Венева е на 8 години от гр. София. През февруари миналата година постъпва в Пирогов с болки в корема и тежка бъбречна криза. След направено изследване се установява, че има стеноза на уретрата. Тя има нужда от поставяне на една доза Дефлукс - скъпо лекарство, което е непосилно за безработната ѝ майка. Фондът помага със закупуването на една доза Дефлукс, която струва 800 лв.


Тони Найденова е на 7 години. През лятото на 2008 г. е установено, че има доброкачествен тумор в мозъка. Направена е една операция, но сега се нуждае от специални изследвания в чужбина, които да покажат дали ще се прави нова операция за отсраняването на целия тумор. Разкрита е дарителска сметка за набирането на средствата за въпросните изследвания. Протегни ръка се включи с 2 500 лв. в набирането на сумата.


Емануил Джуров е на 2 годинки, от с. Ягода, Старозагорска област. Едва на 5-месечна възраст е установена Детска церебрална парализа, съпроводена от симптоматична епилепсия. Детето е с изоставане в нервнопсихическото си развитие, не говори, не може да сяда само, а според лекарите в момента не е в състояние да проходи и се нуждае от непрекъсната кинезитерапия и логопедична помощ. Родителите ще използват помощта от 1 000 лв. от Протегни ръка с цел по-интензивна рехабилитация на Емануил.


Тригодишният Филип Караиванов страда от детска церебрална парализа. Протегни ръка отпусна 1 000 лв. за рехабилитация и метаболитна терапия за подобряване състоянието на малкиат Филип.


Малката Цветозара Василева е на 4 години и е болна от детска церебрална парализа. Фондът отпусна 1 000 лв. за рехабилитация на Цветозара.

Начало | За нас | Направи дарение | Ако се нуждаете от помощ | Контакти
Отчети Децата на фонда Направи дарение начало Ако се нуждаете от помощ