За нас За нас Отчети Децата на фонда направи дарение контакти Контакти

Ако се нуждаете от помощ
[1] 2 3 4 5

януари - юни 2010 г.

Ивайло Александров е на 7 месеца от гр. София и страда от по-слаба подвижност на десния раменен сплит. За провеждане на интензивна рехабилитация, която е от изключително значение в тази ранна възраст, Протегни ръка помогна с финансови средства за лечението.


Стефан Спасов е втори близнак. На 1 г. е и двигателните му функции са нарушени вследствие на ДЦП. Има нужда от вертикализатор, който ще му помогне да стои изправен. За покупката на този уред родителите бяха подпомогнати от фонд „Протегни ръка”.


Александър Христов е на година и половина с пареза на дясното рамо, но при навременна и непрекъсната рехабилитация до две годишна възраст има добър шанс да възстанови подвижността си. Фондът отпусна средства за провеждане на двигателни процедури.


Антонио е на 1 година и 8 месеца, роден с парализа на лявата ръка. След проведени рехабилитации се наблюдава голям напредък в раздвижването на ръката и има надежда детето да води пълноценен живот. Протегни ръка насочи сума, която ще бъде използвана за допълнителна кинезитерапия.


Димитър Николов е на 4 г. от Пазарджик. За разлика от сестричката му близначка, която е напълно здрава, той е със затруднени движения, поради ДЦП. Благодарение на масажите и продължителната кинезитерапия състоянието на детето се подобрява. След направена операция на крайниците се нуждае от интензивна рехабилитация, за която Протегни ръка осигурява за втори пореден път средства.


Мартин е на 9 г. със заболявания ДЦП и епилепсия. С правителствена помощ скоро ще замине на лечение в Германия. След терапията там ще има нужда от усилена рехабилитация, за провеждането на която Протегни ръка отпуска необходимите средства с надеждата детето да започне да се движи.


Енчо Ангелов е на 9 г. Има лека форма на умствена изостаналост, но посещава масово училище заедно със своите връстници. За по-добро развитие на говорните умения има нужда от специализирани занимания с логопед, които ще бъдат платени с финансовата помощ на Протегни ръка.


Йордан Каменов е на 3 години от Хасково. Веднага след раждането му е поставена диагноза спастична церебрална парализа с придружаващи заболявания епилепсия. ПРОтегни Ръка помага в процедури за индивидуална логопедична терапия, психотерапевтична сесия, специализирана кинезитерапия. Родителите не искат да пропуснат и най-малкия шанс детето максимално да се интегрира в общество.


Георги Христов е на 4 годинки. На 6 месечна възраст е, когато лекарите му поставят диагнозата ДЦП. Оттогава непрекъснато провеждат лечение на детето, за да преодолее изоставането в двигателната дейност и умственото развитие. Протегни ръка за втори път отпуска средства в помощ на Георги за провеждане на рехабилитация.


Атанаска е на 17 години и страда от анорексия - невроза, която е свързана с промени в настроенията и слабо или почти никакво приемане на храна. Самото заболяване се лекува с продължителни посещения при психолог, за провеждането на които Протегни ръка отпуска средства.


Асен Михайлов е на 5 г. от Велинград. Установена му е диагнозата ДЦП, затрудняваща движенията на долните крайници. Всеки месец се възползват от рехабилитационните процедури по клинична пътека в базата в Момин проход, тъй като те се отразяват положително на детето. Като са научили там за други деца, на които сме помогнали, се обръщат към нас за средства за закупуване на проходилка.


Стойна е момиче на 13 г. От малка има здравословни проблеми, като диагнозата е хипопаратиреоидизъм. За лечение на заболяването приема скъпи лекарства. Фонд Протегни ръка дава своя принос, като отпуска средства за закупуването им.


3-месечната Миглена Ангелова спешно се нуждае от имплантация на ликводренираща клапа вследствие на заболяването вътрешна хидроцефалия. Тъй като от Здравната каса се поема самата операция, но не и клапната система, Протегни ръка дари средствата за закупуването й, за да се подобри състоянието на малката Миглена.


Роси е на 16 г. Около 8-та й година родителите забелязват изкривяване на гръбначния стълб, което с времето се увеличава. Диагнозата, потвърдена от лекарите е торакална сколиоза. Планирана е операция с поставяне на импланти, за която набират средства. Протегни ръка се отзова на молбата за отпускане на помощ за Роси.


Георги Захариев е на 8 год. На 7-месечна възраст родителите му установяват слаба двигателна активност. Поставена е диагноза Спинална мускулна атрофия І. Майката на Георги се обърна за помощ към „Протегни ръка” за закупуване на специализирана детска инвалидна количка и Фондът одобри предоставянето на средства.


Петър Тонов е на 14 г. Четирите му крайника са засегнати от ДЦП. Като метод за лечение на заболяването използват рехабилитация, която майката сама провежда на детето. Все пак за придвижването си Петър силно се нуждае от инвалидна количка, за закупуването на която Протегни ръка отпусна средства.


Рая е на 3 г. и 10 мес. от гр. Варна. Страда от ДЦП. Родителите водят Рая на редовни рехабилитации и процедури, който дават положителен ефект. Тя вече може да ходи сама, но все още със замятане и провлачване на дясното краче. По препоръка на ортопеди ще бъдат изработени специални дневни и нощни шини за десния глезен. ПроТегни ръка помогна на Рая при закупуването на нейните шини.


Николай е дете с нормално развитие до 8 год. възраст, когато се появяват продължително главоболие, гадене и повръщане. Прегледите показват злокачествен тумор на малкия мозък и на детето е направена операция. След нея е необходимо да бъде приложено лъчелечение, което ще се проведе с финансовата помощ от Протегни ръка с надеждата за благоприятен резултат.


Преслава е на 7 г. от гр. Добрич, има здраво братче – близнак. На 1 година и 3 месеца получава вирусно заболяване, което предизвиква тежки последствия, в т.ч. детска церебрална парализа.. През ноември 2008 г. беше ПРОтегни Ръка помогна за закупуване на проходилка за Преслава. През 2010 г. Фондът отпусна средства за провеждане на рехабилитации, за да има добър ефект от лечението и значително възстановяване на двигателните функции.


Жана Владимирова е на 2 г. Страда от артрогрипоза, при която са засегнати движенията на крайниците, но нервно-психическото развитие на детето е нормално. За провеждане на допълнителна рехабилитация на детето, която е от изключителна важност за подобряване на състоянието, и за плуване с лечебна цел ще помогнат средствата, отпуснати от фонд „Протгени ръка”.


Мурат е на 2 години от с. Езерово, обл. Варна, страда от ДЦП и ретинопатия. Има здрав брат – близнак. Мурат ходи на редовни рехабилитации. След специализиран преглед се препоръчват освен рехабилитации, редица други консултации и процедури, в т.ч. хипербарна оксигенация и нощни шини. ПРОтегни Ръка помогна на Мурат за провеждане на 10 процедури в барокамера и за закупуване на необходимите му шини.


Радина е на 4 години и половина от Пловдив. Има частична загуба на слуха и изоставане в езиково-речевото развитие. Детето е с реални шансове за възвръщане на слуха, след слухопротезиране през август 2009г. и възможност за развитие и усъвършенстване на речта и нормална социална интеграция. Кандидатства към Протегни ръка за средства, с които да провежда интензивни специализирани логопедични занимания, които й бяха отпуснати.


След проведени изследвания на 5-годишната Рени поставят диагнозата генерализирано разстройство в развитието с елементи на аутизъм. Детето провежда занимания с логопед и психолог. Особено добре й се отразява приемът на аминокиселини, затова родителите и кандидатстват за средства за закупуването им. Молбата им беше одобрена от Протегни ръка.

Начало | За нас | Направи дарение | Ако се нуждаете от помощ | Контакти
Отчети Децата на фонда Направи дарение начало Ако се нуждаете от помощ