За нас За нас Отчети Децата на фонда направи дарение контакти Контакти

Ако се нуждаете от помощ
[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10

януари 2011 г.

Даниел и Илиян Юрукови са близнаци. Когато децата са на 7 месеца е поставена диагноза ДЦП. Илиян е с дипареза - засегнати са само крачетата, а Даниел – квадрипареза - ръце и крака. Ежедневно провеждат рехабилитация и занимания с логопед. Децата могат да говорят. ПроТегни ръка помага с по 500 лв. за рехабилитация и на двамата.


Венемира Стефанова е на 9 и половина години. За да се подобри състоянието й, се нуждае от имплантация на ликвороденираща клапна система, тъй като страда от заболяването вътрешна хидроцефалия. Протегни ръка покрива разходите за извършването на тази операция.


10-годишната Десислава Грозданова страда от двигателни увреждания вследствие ДЦП. Подпомагана е от „Протегни ръка” за закупуване на количка и провеждане на рехабилитация. За трети път Фондът отпуска средства, които ще бъдат използвани за плуване и пасивна гимнастика, които поддържат физическия тонус и укрепват движенията на тялото и крайниците.


Матю Димитров е ученик в първи клас. Първоначално му е поставена диагноза аутизъм, впоследствие е уточнена туберозна склероза. Провеждал е занимания с логопед и психолог за развитие на говора и по-добра социална адаптация. Предстои да бъде определено адекватно за новата диагноза лечение. Родителите ще използват средствата от Протегни ръка в зависимост от потребностите на детето.


Божидар Томов е на 1 г. и 9 м. Поради усложнения след раждането са наблюдавани малформации и двигателно изоставане. Детето преминава активна рехабилитация в Дом за медико-социални грижи във Варна, като вече произнася думичките „мама” и „баба”. Фондът помогна през 2011 за процедури с кислород в барокамера.


Мерт Юмер е на почти 3 години. Родил се е преждевременно. След поредица от мерки за укрепване на здравословното му състояние се установяват специфични разстройства в двигателните функции и впоследствие ДЦП. Нуждае се от непрекъсната рехабилитация, която родителите му трудно могат да осигурят. Фондът подкрепя детето със сума за провеждане на тези така необходими процедури.


Цветелина Малчева е на четири годинки и страда от рядко неврологично заболяване - Синдром на Ангелман както и ДЦП. Заболяването на Цвети води до интелектуално и физическо изоставане и говорни дефекти. ПроТегни предостави средства за лечение с аминокиселини, което ще помогне за подобряване на състоянието на Цвети.


Халил Митев е на 1 г. След раждането му се оформя диагнозата ДЦП, която засяга четирите крайника. Детето приема аминокиселини, които подобряват както физическото, така и психическото развитие. Родителите са научили за фонд „Протегни ръка” и кандидатстват за средства за заплащане на следващ курс с въпросните добавки. Молбата им беше одобрена.


Андриан Георгиев е на 13 г. Има ограничени движения, поради заболяването от което страда - ДЦП, но макар и с трудност ходи. Препоръката на специалистите е за усилена рехабилитация, както и занимания с логопед и психолог, за да се подобри още повече състоянието на момчето. Отпуснатата помощ от Протегни ръка ще бъде използвана за предписаното комплексно лечение.


Цветина Цветкова е на 8-годишна. 4 години по-рано е открит захарен диабет и детето е на инсулинова терапия и трябва да спазва специален режим на хранене. Важна помощ за родителите при лечението на Цветина ще бъдат средствата от Протегни ръка, които ще бъдат използвани за лекарства, тест-ленти и хранителни добавки.


Красимир Гевев е на 1 г. По рождение има деформация на стъпалото. От 7-месечна възраст провежда активна рехабилитация, защото има реален шанс да преодолее проблема. Протегни ръка подкрепи лечението на детето със средства за допълнителни двигателни процедури за оптимален ефект от лечението.


Радина Пенкова е с намалено зрение – 30 % за едното око и 70 % за другото. Провеждат лечение чрез електростимулации в Руска клиника, в резултат на което зрителните способности на детето са нараснали значително. Обнадеждени, родителите планират ново посещение, този път в болница в Сърбия, за което събират средства. Протегни ръка се отзова на молбата им за помощ.

Начало | За нас | Направи дарение | Ако се нуждаете от помощ | Контакти
Отчети Децата на фонда Направи дарение начало Ако се нуждаете от помощ