За нас За нас Отчети Децата на фонда направи дарение контакти Контакти

Ако се нуждаете от помощ
[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

януари 2012 г.

На 3-годишната Кремена Кънчева след отчетено изоставане в двигателното развитие е поставена диагнозата церебрална парализа. Претърпяла е няколко операции за удължаване на сухожилията на краката, в резултат на което успява да стъпва на тях с чужда помощ. Ежемесечно по 10 дни провежда гимнастика с рехабилитатор. Майката кандидатства към Протегни ръка за закупуване на специализирана количка. На името на детето има открита дарителска сметка, чрез която се набират средства за лечение в Израел.


Красимир Ясенов е почти на 5 години. При него се наблюдава генерализирано разстройство в развитието, което се изразява в ограничено желание и намалени възможности за комуникация. За подобряване на състоянието му се нуждае от продължителна работа с психолог и логопед. Протегни ръка подпомага лечението със средства, които ще бъдат използвани за заплащане на тези специализирани занимания.


Станимир Николов е роден с аномалия в коремната област, което е наложило тогава извършването на сложна операция. Сега е вече на 3 г. и поради порастването му отново трябва да бъде опериран. Предвид спешността на интервенцията, Протегни ръка незабавно одобри необходимите за нея средства.


Румяна Георгиева е със заболяване ДЦП. Трудно ходи, но с удоволствие участва в разни конкурси за деца с увреждания, печели награди, включително парични, които се използват за нови рехабилитации. Тази година кандидатства за четвърти път към Протегни ръка , с молба да осигурим средства за специализирана наколенка и рехабилитация. Фондът отпусна необходимите средства.


Жулиета Рибникова е на 12 г. Въпреки че страда от липсата на зрение, момичето интелектуално се развива много добре. Посещава специализирано училище и се нуждае от Брайлова машина. Майката е намерила такава за детето си от Германия на по-достъпна цена. Нашият фонд издаде удостоверение, че ще финансира закупуването на машината за Жулиета.


Виктор Вълчев е на 6 г. с изоставане както в двигателното, така и в умственото развитие. Благодарение на упоритостта на родителите му, непрекъснатото лечение с рехабилитация и логопедични занимания, състоянието му видимо се подобрява, той е проходил и се опитва да говори. Средствата от Протегни ръка ще бъдат използвани за интензивна работа с логопед за развитие на речта на Виктор.


Кристиян Светлозаров е на 5 г. До 3-годишна възраст се развива нормално. Тогава на родителите прави впечатление, че той не проговаря. В резултат на проведените изследвания е установена двустранна глухота и е имплантиран говорен процесор От тогава детето чува. Сумата, одобрена от Протегни ръка, ще покрие разходите за ремонт на този процесор.


Денислав Добрев е на 5 г. Лекуван е от заболяването ДЦП, като има направени 5 операции на краката с цел да проходи. Дени посещава и Дома за медико-социални грижи в гр. Варна, където за него е изготвена комплексна рехабилитационна програма. Семейството кандидатства за средства за вертикализатор, който ще спомогне по-нататъшното му двигателно развитие.


Кристиян Георгиев е на 15 г. със заболяване ДЦП. Има зад гърба си няколко операции на крайниците, в резултат на които може да ходи с подкрепа. За по-стабилна опора при придвижването си има нужда от проходилка, която ще му помогне да бъде и по-самостоятелен. Протегни ръка предостави средства за закупуването на този специален уред.


Цветомир Цветков е на 8 г. Има увреждане на долните крайници в следствие на церебрална парализа. Ежедневната рехабилитация е от изключително значение за подобрение на състоянието му и той посещава специализиран център за тази цел. Първоначалната помощ от Протегни ръка беше за извършване на операция за поставяне на клапна система на Цветомир. Родителите отново се обръщат към Фонда за средства за закупуване на терапевтичен велосипед, който ще подобри движенията на момчето.


Георги Великов е на 15 г. с диагноза ДЦП. Провеждането на многократни рехабилитационни курсове оказва положително влияние върху състоянието му. Момчето учи в специализирано училище към клиниката в Момин проход, където заедно с обучението, провежда и лечение, благодарение на което вече ходи. Специалистите препоръчват да използва бягаща пътека за раздвижване. За закупуването й помогна със средства Протегни ръка.


Рени Мечкова е на 6 г. и половина. В ранно детство има забавено говорно развитие и лекарите се съмняват за глухота, но по късно е поставена диагнозата генерализирани разстройства в развитието с елементи на аутизъм. Рени посещава редовно психолог и логопед, преминава и курс на лечение с аминокиселини с помощта на Протегни ръка. Втората помощ от Фонда ще бъде насочена предстоящо изследване на кръвта и за тежки метали, което ще се направи в Германия.


Даниел Касабов е на 5 години и страда от двустранно намаление на слуха, в резултат на което се наблюдава и увреждане на говора. В тази ранна възраст се нуждае от интензивна рече-слухова рехабилитация, за провеждането на която Протегни ръка отпусна средства.

Начало | За нас | Направи дарение | Ако се нуждаете от помощ | Контакти
Отчети Децата на фонда Направи дарение начало Ако се нуждаете от помощ