За нас За нас Отчети Децата на фонда направи дарение контакти Контакти

Ако се нуждаете от помощ
[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

януари 2013 г.

Симона Маринова Андреева е дете на 2 г., което поради изоставане в двигателното развитие е насочено да провежда рехаблитация. Благодарение на процедурите в клиниката на д-р Чавдаров се наблюдава подобрение на двигателната активност. За да осигурят по-интензивно лечение за Симона, родителите ѝ се обърнаха за средства от Протегни ръка. Фондът одобри безвъзмедна финансова помощ с цел рехабилитация.


Христо Иванов е 13-годишно момче. Поради заболяването му церебрална парализа от ранно детство провежда рехабилитация на 4-те крайника, която протича с добър ефект и вече може да се движи самостоятелно, като посещава и училище. За трета година Протегни ръка подпомага лечението му със средства, които ще бъдат използвани съобразно потребностите му – за рехабилитация, логопедични занимания или помощно средство за раздвижване.


Борислав Пенков е на 16 г. със заболяване дистрофия на мускулите на крайниците. Намаленият им тонус затруднява самостоятелното придвижване на момчето, което иначе е много добър ученик. За подобряване на състоянието му са необходими ежедневни рехабилитация, раздвижване и масажи. За да осигури средства за неговото лечение, неговата майка кандидатства за финансова помощ от Протегни ръка, която беше одобрена от членовете на фонда.


Ивайло Карабанчев е на 11 г. Заболяването му, което се изразява в мускулна слабост на крайниците, изисква ежедневна рехабилитация за поддържане на мускулатурата. Извън процедурите по клинична пътека от Здравната каса, които оказват благоприятно въздействие върху момчето, Протегни ръка отпусна за трети път помощ на Ивайло за по-интензивни процедури в националния комплекс за рехабилитация в Момин проход, където момчето се лекува и учи едновременно.


Йордан Каменов е на 7 години. От ранна възраст е с поставена диагноза Спастична церебрална парализа. Родителите на детето кандидатстват при нас за заплащане на рехабилитация, която НЗОК не поема. По този начин се осигурява възможността предписаните за лечението на детето процедури да се изпълняват в максимална степен. Родителите не искат да пропуснат и най-малкия шанс за детето си, който би подобрил неговото състояние.


Бисер Байрев е на 6 годинки и половина и заболяването му ДЦП не позволява да ходи самостоятелно. За подобряване на движенията той се лекува чрез рехабилитация. Препоръчана е и употребата на помощен уред, който фиксира позицията на тялото. СНЦ Протегни ръка подпомага семейството на Бисер с част от сумата за закупуване на подходящ за него вертикализатор.


Симеон Цвятков е дете на 3 г., което страда от детска церебрална парализа с двигателен дефицит за четирите крайника. Нуждае се от системна рехабилитация и лечение. Фондът за втори път подкрепя детето с 1 000 лв. за извършване на необходимите процедури и терапии.


Ралица Гайдарова е на 7 г. от с. Белащица, Пловдивско. От раждането си има здравословен проблем – страда от ДЦП. За подобряване на състоянието й помага непрекъсната рехабилитация, вече е ученичка в първи клас. Протегни ръка за трети път подпомага лечението ѝ със средства за двигателни процедури.


Бистра Узунова е на 7 г. Здравословните ѝ проблеми са свързани с епилепсия и ограничени движения на крайниците. Като лечение е препоръчан прием на аминокиселини, за заплащането на което майката кандидатства за средства от Протегни ръка. Фондът за втори път одобри безвъзмедна помощ за Бистра.


Васил Балабанов е на 3 г. със заболяване ДЦП, за лечение на което провежда рехабилитация с подобрение на състоянието. Молбата на майката за отпускане на помощ за лечението му беше одобрена. Средствата ще бъдат оползотворени за двигателни процедури и доплащане на терапевтичен стол, от който детето се нуждае.


Лорина Мелева е 17-годишна, страда от ДЦП и поради заболяването движенията й са затруднени. Според нуждите на момиченцето Протегни ръка помогна със средства за нова количка за деца с увреждания, която ще улесни придвиживането ѝ, осигурявайки повече комфорт.


Мелиса Русева е на 4 години. Диагнозата на детето е церебрална парализа, открити около година след раждането. За напредък в двигателно отношение се нуждае от непрекъсната рехабилитация. В допълнение е препоръчано да носи нощем ортопедични шини на краката. Протегни ръка, одобри повторна помощ, която ще бъдат използвана в тези направления.

Начало | За нас | Направи дарение | Ако се нуждаете от помощ | Контакти
Отчети Децата на фонда Направи дарение начало Ако се нуждаете от помощ