За нас За нас Отчети Децата на фонда направи дарение контакти Контакти

Ако се нуждаете от помощ
[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

януари 2016 г.

Михаил Генов е момче на 2 години от гр. Сливен. Родил се е в тежко депресивно състояние и веднага е бил реанимиран. За съжаление се оказва, че момчето страда от церебрална парализа, съпроводена с множество увреждания. До момента родителите му са потърсили много лекарски мнения, както и постоянно подкрепят развитието на детето. Резултатите са видни – чрез придържане Мишо може да прави своите първи стъпки. „ПРОтегни ръка“ подкрепи момчето, като закупи терапевтичен стол, подходящ за състоянието на Мишо.


Мария Маринова Протегни ръка дцпМария Маринова е на 1 година и 7 месеца от с. Селановци, обл. Враца. Мария и нейната сестра–близначка са се родили с много ниско тегло – 1950 грама всяка. Сестричката й няма увреждания, но Мария страда от церебрална парализа. Към момента тя не може да седи, нито да държи главата си изправена. Постоянната терапия ще предотврати атрофия на мускулите й и може значително да подобри състоянието й. Терапевтите са предложили Мария да ползва вертикализатор. Подходящото устройство е на цена 1390 лева. „ПРОтегни ръка“ осигури 1000 лева, а друг дарител от Враца дари оставащата сума и вертикализаторът бе закупен.

Велислав Тодоров е 13-годишно момче от гр. Враца. Неговото увреждане е церебрална парализа, която е засегнала всичките му крайници, както и е довела до гръбначно изкривяване. В опитите си да се подобри, момчето е претърпяло редица операции в България и Германия. След всяка операция, за Велислав е необходима непрекъсната рехабилитация, за която „ПРОтегни ръка“ осигури 1000 лева.

Полина Тодорова е на 4-годишно момиченце, което страда от церебрална парализа и епилепсия. Тя се е родила преждевременно, което е допринесло за уврежданията й. От ранно детство до момента, на момиченцето се прави непрестанна рехабилитация. Терапевтите са посъветвали родителите да закупят вертикализатор, за да подобряват състоянието й дори вкъщи. „ПРОтегни ръка“ предостави 1000 лева, с които се закупи устройството за малката Поли.

Альоша Альошов е 7-годишно момче от гр. Белоградчик. Той се е родил в тежко състояние и на 8-месечна възраст му е поставена диагнозата церебрална парализа. Альоша изостава в цялостното си развитие, не може да върви, а само пълзи, не посещава училище. Претърпял е няколко операции и сега не бива да прекъсва своята рехабилитация. Альоша е част от многодетно семейство и на родителите му им е трудно да заплащат допълнителни терапии. Затова „ПРОтегни ръка“ предостави 1000 лева за терапията на момчето.

Владо Владов е 6-годишно момче от гр. Русе. Той страда от церебрална парализа и все още не може да ходи, а се придвижва с инвалидна количка. Лекарите са обнадеждени, че с ежедневна терапия могат да подобрят състоянието на момчето. Това е непосилно за родителите, затова „ПРОтегни ръка“ осигури 1000 лева в подкрепа на момчето.


Начало | За нас | Направи дарение | Ако се нуждаете от помощ | Контакти
Отчети Децата на фонда Направи дарение начало Ако се нуждаете от помощ