За нас За нас Отчети Децата на фонда направи дарение контакти Контакти

Ако се нуждаете от помощ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12

октомври 2017 г.

Дамян и Божидар Павлови са близнаци на 4 г. от гр. София. И двамата изостават в развитието за възрастта си, не знаят и не общуват чрез много думи и предпочитат да играят самостоятелно. Лекарите са дефинирали, че уменията им отговорят на деца до 2-годишна възраст. За да преодолеят проблема са необходими много терапии с логопед, психолог и специализиран педагог. В семейството има и още едно по-голямо дете, което е здраво. За родителите заплащането на терапии за Дамян и Божидар е непосилна задача, затова те потърсиха подкрепа от „ПРОтегни ръка“. Сдружението предостави по 1000 лева на всяко дете, за да получат нужната им терапия.


Самоел Данаилов Протегни ръка изоставане в развитието дарение Самоел Данаилов е дете на 11 г. от гр. София. Той има проблеми с нормалното за възрастта му развитие. Още от малък е проходил по-късно, както е тръгнал и година по-късно на училище. Сами трудно се адаптира и знае по-малко думи спрямо връстниците си. Поведението му често е непредвидимо и дори агресивно в изказ на харесване. С него работят логопед и психолог, които постигат напредък чрез редовни терапии. За семейството е финансово непосилно редовно да осигурява терапиите, затова „ПРОтегни ръка“ предостави дарение в размер на 1000 лева в подкрепа на лечението на Сами.Дария Белева е момиченце на 5 г. от гр. София. На 3-годишна възраст по повод трудна социализация са ѝ направени медицински прегледи и е поставена диагноза аутизъм. На този етап Дария все още не може да говори отчетливо и използва прости думи. Поведението ѝ е интровертно и сякаш живее в свой собствен свят. Насочена е за терапия, която да подобрява комуникативността ѝ, но цената на процедурите е висока за ограничения бюджет на семейството. „ПРОтегни ръка“ осигури 1000 лева, които да се ползват за психо и говорна терапия на Дария.


Мира Иванова протегни ръка аутизъм дарение Мира Иванова е 3-годишно момиченце от гр. София, което страда от аутизъм. Тя има затруднения в говора и не може ясно да изказва думи. Родителите са се усъмнили, че има глухота, но изследванията са опровергали съмненията им. Когато могат да заделят средства, те водят Мира на специализирана терапия и виждат подобрение в комуникативните ѝ умения. Уви, средствата им не са достатъчни за постоянна терапия, а детето има нужда от нея, за да постига прогрес. Те се обърнаха за подкрепа към „ПРОтегни ръка“ и сдружението осигури дарение в размер на 1000 лева, което да терапията на малкото момиченце.Берк Халидов е 3-годишно момче от гр. Казанлък. Той е диaгностициран с умерена умствена изостаналост, което ограничава физическото му развитие. Берк може да се предвижва само с чужда помощ и прави механични движения. Не умее да се храни и обслужва сам. Често не реагира на звуци, светлина или допир. Не говори и не дава ясни признаци, че разбира реч. При възможност детето прави кислородни терапии в барокамера, които малко подобряват кондицията му. Момчето вече расте има нужда от инвалидна количка и продължителна кислородна терапия. Родителите имат само част от сумата за количката, а за терапията не могат да заделят средства. С тези два апела те се обърнаха към „ПРОтегни ръка" и сдружението осигури средства за количката, както и предстоящите терапии в барокамера.Йоана Василева е 13-годишно момиче от гр. Пловдив,
което още от ранно детство има лека умствена изостаналост. При четене и писане се наблюдават груби грешки, използва прости изкази и грешно изговаря думите. Препоръчително е да се да посещават психолог и логопед поне 3 пъти седмично, но родителите могат да си позволят само по 1 посещение, тъй като цената на всяка терапия е 25 лева. Те се обърнаха към „ПРОтегни ръка“ с молба за подкрепа и сдружението осигури 1000 лева за терапията с логопед и психолог на Йоана.


Огнян Ръсовски аутизъм терапия дарение Огнян Ръсовски е 4-годишно момче от гр. София, което страда от аутизъм. Той има брат-близнак като двамата се раждат здрави, но с времето се установява, че Оги има проблеми – не се заиграва, не умее да говори и не разбира реч. Лекарите са установили заболяването му и детето е насочено към терапия. Все още терапевтите работят с Оги върху уменията му да разбира, след което са планирали говорна терапия. Родителите потърсиха подкрепата на „ПРОтегни ръка“ и сдружението дари 1000 лева за терапията на малкото момче.

Емир Федаил ДЦП хидроцефалия рехабилитация дарение Емир Федаил е 6-годишно момче от гр. Разград. Роден в тежко състояние, момчето има церебрална парализа и хидроцефалия. Те засягат силно двигателните му умения и още от ранно детство детето започва да прави различни видове рехабилитации. От скоро с подкрепа на дарители родителите са успели да заведат детето в клиника в Турция, където му се поставя ботокс, спомагащ на ръцете му. След интервенцията ще са необходими и много терапии в България, за които семейството няма средства. Затова „ПРОтегни ръка“ осигури 1000 лева в подкрепа на лечението на Емир.Начало | За нас | Направи дарение | Ако се нуждаете от помощ | Контакти
Отчети Децата на фонда Направи дарение начало Ако се нуждаете от помощ