За нас За нас Отчети Децата на фонда направи дарение контакти Контакти

Ако се нуждаете от помощ
1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

февруари 2017 г.

Петър Петров Протегни ръка глухотаПетър Петров е момче на 1 година от гр. Пловдив. Той се ражда с увреден слух и цепка на небцето. След консултация с лекари има надежда и двете увреждания да бъдат преодолени. Небцето на Петър предстои да се коригира чрез операция, а слухът ще се стимулира чрез специални слухови апарати. Цената за 2 устройства е 2 500 лева, но държавната помощ стига за закупуване само на 1 от устройствата. Родителите нямат възможност да съберат нужната сума за доплащане, затова „ПРОтегни ръка“ предостави 1 200 лева и момчето вече ползва устройствата.
Натали Николова е 3-годишно момиченце от гр. София, което страда от аутизъм. На Натали й е трудно да общува с други деца и възрастни, не разбира смисъла на думите, както и трудно говори. Нейната майка трудно посреща ежедневните им разходи и терапията за Натали е по общински програми. За да се предприеме правилна терапия, са необходими специфични изследвания за деца аутисти. „ПРОтегни ръка“ осигури 1 000 лева, които да послужат за изследванията и платени терапии, които да подобрят състоянието на момиченцето.

Туана Хасан е 5-годишно момиче от гр. Момчилград, което страда от тежка форма на церебрална парализа, придружена с епилептични пристъпи. Състоянието на момиченцето е много крехко и тя не може да ходи самостоятелно. Семейството води Туана на рехабилитация в център в гр. Кърджали, но това не е достатъчно. Терапевтите препоръчват детето да ползва вертикализатор в домашни условия. Цената на устройството е 1 580 лева и родителите нямат средства да го закупят. Те се обърнаха към „ПРОтегни ръка“ и сдружението отпусна сумата и закупи устройството.


мирослав манов протегни ръка глухота логопед Мирослав Манов е момче на 2 години от гр. София, което има двустранна глухота. Увреждането е установено, когато Миро е бил на 9 месеца и малко по-късно му е поставен колхлеарен имплант на едното ухо. Предстои и операция за другото ухо, което ще възстанови изцяло слуха на детето. Освен устройствата, Миро се нуждае от работа с говорни терапевти, за да се научи да говори и възприема звуците около себе си. За родителите тези терапии са финансово непосилни и те потърсиха подкрепа от „ПРОтегни ръка“. Сдружението определи лимит от 1 000 лева, който да се ползва за терапията на малкото момче.Майкъл Кръстев е 14-годишно момче от гр. София, което изостава значително в умственото и двигателното си развитие. Момчето е трудно подвижно и зависи изцяло от майка си за битовото обслужване. Средствата им за живот са минимални и недостатъчни за потребностите на детето, затова „ПРОтегни ръка“ осигури дарение от 1 000 лева, които да се ползват за закупуване на еднократни пелени и допълнителна терапия за Майкъл.


Никола Беженаров Протегни ръка спинална мускулна атрофия Никола Беженаров е момче на три години и половина от гр. София, което страда от спинална мускулна атрофия. Мускулите на Никола отслабват ден след ден и родителите му правят всичко възможно да възвърнат тонуса на момчето. Това включва периодични терапии и изследвания в България и Италия, като разходите по тях са непосилни за семейството. За Никола е важно терапията да е непрестанна, за да се подобрява състоянието му. Затова „ПРОтегни ръка“ предостави дарение в размер на 1 000 лева, което да осигури рехабилитации в България за малкото момче.

Йонита Попова Протегни ръка спинална мускулна атрофия Йонита Попова е момиче на 16 години от гр. Троян. До 12-тата си година момичето е имало нормално детство, но тогава постъпва в болница със силна отпадналост и след проведени изследвания се установява, че има диабет. От тогава Йонита е на инсулинова терапия, която поддържа нивото на кръвната захар. Семейството й трябва да закупува ежедневни консумативи за диабета – тест ленти и игли за автоматичната инжекция с инсулин. За тях това е финансово непосилно и те потърсиха подкрепата на „ПРОтегни ръка“. Сдружението предостави безвъзмездно 1 000 лева в подкрепа на поддържащата терапия на Йонита.
Добромира Млекарова е дете на 3 години от гр. Пазарджик. Момиченцето е родено в увредено състояние и в последствие е установено увреждане – детска церебрална парализа. Родителите правят всичко по силите си Добромира да получи адекватна терапия, която да подобри състоянието й. Посещават терапевтичен център в Момин проход, където терапията е осигурена от здравната каса, както и се надяват да заминат на терапия в Германия. За семейството е трудно да пътува с увреденото дете, както и доходите им са недостатъчни да заплащат терапия в Пазарджик. Затова „ПРОтегни ръка“ дари 1 000 лева, които да осигурят терапия в града за малкото момиченце.


Симона Закова е 7-годишно момиче от гр. София, което има фонова ретинопатия и лека форма на церебрална парализа. С много терапии детето е преодоляло двигателните увреждания, но зрението й е почти изгубено. Лекарите не дават надежда зрението й да се подобри чрез терапия или оперативна намеса. Симона предстои да е ученичка в първи клас в специализираното училище „Луи Брайл“ и медиците са насочили детето да използва дигитална лупа, която освен да увеличава многократно текст и обекти може да прави и снимки, които по-късно Симона да разглежда. Устройството е изключително скъпо и цената му е непосилна за семейството. „ПРОтегни ръка“ закупи устройството, като оптиката-вносител направи голяма отстъпка в подкрепа на каузата. Така Симона вече ползва своята дигитална лупа и има възможност да вижда света около себе си.


Цветелин Николов е 7-годишно момче от село Трудовец, обл. Ботевград. Детето страда от тежка форма на церебрална парализа, както и често има епилептични гърчове. За поддържане на състоянието му са необходими непрестанни терапии, които не се поемат изцяло от здравната каса. Затова “ПРОтегни ръка“ дари 1 000 лева, които да се ползват за по-интензивна терапия за малкото момче.


Азер Фейзула е момче на три години от село Бузовград, което има мозъчни увреждания, отразяващи се на двигателното му развитие. Детето е с установени аномалии на мозъка още след раждането си, като лекарите в България поставили диагноза епилепсия и не давали надежда състоянието му да се подобри. Това не сломило родителите и те чрез подкрепата на роднини правят консултации и изследвания в Турция. Лекарите там дават надежда детето да се подобри. До скоро семейството често пътувало до там за терапии, но поради други спънки в момента не могат да отидат. Семейството държи диалог с терапевтите чрез интернет и те ги съветват в домашни условия Азер да ползва специализирана проходилка. Родителите не мога да си позволят да закупят устройството и потърсиха подкрепа от „ПРОтегни ръка“. Сдружението предостави 1 268 лева, за да подари проходилката на малкото момче.


Адриан Бакалов е 8-годишно момче от гр. Пловдив, което има дислексия. Състоянието му се обуславя с проблеми в паметта, писането и четенето. Това създава доста неудобства за детето в училище и се налага Адриан да работи допълнително със специалисти. Семейството е с ниски доходи и не може да заплаща терапиите с логопед, психолог и специализиран педагог. Те потърсиха подкрепата на „ПРОтегни ръка“ и сдружението предостави безвъзмездно 1 000 лева за Адриан.


Алтун Арифов е 6-годишно момче от гр. Завет, обл. Разград. Момчето има вродена двустранна глухота и за да чува му е поставен кохлеарен имплант на едното ухо. Устройството спомага на Алтун да чува с едното ухо, но външната му част се е повредила и така момчето отново е изолирано от звуците около него. Тъй като гаранцията е изтекла, подмяната на частите трябва да се заплати, а родителите нямат нужните средства. „ПРОтегни ръка“ предостави 479 лева и Алтун отново може да чува.


Димитър Киров е 6-годишно момче от гр. Пещера, което има хидроцефалия. Мозъкът на Митко не може да отвежда излишната течност и затова се имплантира клапа, която върши тази функция. Това се отразява на говорните умения на детето и е необходимо той да работи с логопед. От терапиите се наблюдава прогрес, но те трябва да са интензивни. Родителите нямат финансовата възможност да ги осигурят и затова се обърнаха към „ПРОтегни ръка“. Сдружението предостави 1 000 лева за терапия с логопед за малкото момче.


Начало | За нас | Направи дарение | Ако се нуждаете от помощ | Контакти
Отчети Децата на фонда Направи дарение начало Ако се нуждаете от помощ