За нас За нас Отчети Децата на фонда направи дарение контакти Контакти

Ако се нуждаете от помощ
1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12

март 2017 г.

Рая Райчева Протегни ръка дцп хидроцефалияРая Райчева е 6-годишно момиченце, което страда от церебрална парализа и хидроцефалия. Тя има брат-близнак, който е здраво дете без увреждания. За да овладеят хидроцефалията, на Рая й е поставена клапа в мозъка, която отвежда излишните течности и не създава налягане. Церебралната парализа влияе негативно на двигателните умения на детето и дори днес тя не може да върви самостоятелно и има нужда от ежедневни терапии. Здравната каса не осигурява достатъчно процедури, а семейството на Рая не може да намери средства да заплаща допълнителни терапии. Затова „ПРОтегни ръка“ предостави дарение в размер на 1 000 лева, което да се ползва за рехабилитацията на Рая.


Николай Вълчев е момче на 6 г. от гр. Стара Загора. Той страда от церебрална парализа, която е започнала да се проявява още докато е бил бебе. Увреждането е засегнало ръцете и краката му. Ники има зад гърба си 4 операции на краката и 2 на ръцете. Те са подобрили състоянието му, но за да се запази постигнатото и да има нов прогрес той трябва да прави рехабилитации всеки ден. Семейството на Ники е избрало клиниката в Момин проход, като всеки месец ползват 10 дни терапии по клинична пътека. За останалите дни семейството трябва да заплаща терапиите, но няма нужните средства. „ПРОтегни ръка“ подкрепи Ники, осигурявайки му 1000 лева за рехабилитация в терапевтичния център.

Станимир Живков е момченце на 4 години и половина от гр. Видин. Роден с увреждане детска церебрална парализа, той е лишен от възможността да се движи свободно и да има нормално детство. Станимир има зад гърба си множество ортопедични операции и стотици часове терапия. За съжаление, методите в България не подобряват състоянието му. Въпреки това, той е усмихнат и вярва, че ще един ден ще проходи. Надежда се намира в една болница в Сърбия, където могат да направят щадяща безкръвна операция на детето и да подобрят мускулния му тонус. Операцията струва 2 850 евро, като майката беше събрала от дарители по-голямата част от сумата, но не достигаха 500 евро. Тя сама отглежда Станимир и по-голямата му сестричка и доходите й са недостатъчни за посрещане на битовите разходи. Затова „ПРОтегни ръка“ заплати нужните 500 евро и в началото на март 2017 г. Станимир бе опериран в сръбската болница.


Мартин Радойчев Протегни ръка аутизъм Мартин Радойчев е тригодишно дете от гр. Шумен. Той има проблеми в развитието си, като говорът му е недоразвит, както и трудно общува с деца и възрастни. След изследвания е установена и непоносимост към млечни продукти и глутен. Симптомите са определящи за състоянието на детето – аутизъм. В семейството работи само таткото, тъй като майката на Мартин е неотлъчно до него. Той посещава детска градина за 2 часа дневно. През останалото време прави различни терапии. Една от най-успешните процедури за него е кислородната терапия в барокамера, която подобрява комуникативните му умения. Средствата в семейството не достигат за редовно заплащане на терапията, затова „ПРОтегни ръка“ предостави 1000 лева в помощ на Мартин.


Ангел Ангелов е 10-годишно момче, което страда от хидроцефалия. Увреждането забавя развитието на момченцето и неговите комуникативни умения са като на 4-годишно дете. За да напредва е необходимо много терапия с логопед и психолог, както и да бъде сред деца. Родителите нямат достатъчно средства да заплащат всички нужни терапии и потърсиха подкрепа от „ПРОтегни ръка“. Сдружението дари 1000 лева, които да осигурят терапия с логопед за малкия Ангел.


Божидар Спасов Протегни ръка стволови клетки Божидар Спасов е 11-годишно момче от гр. София. Той страда от детска церебрална парализа, придружена с епилепсия, както и полимикрогирия (структурна промяна на мозъка още в ембрионален период). Преди 10 години „ПРОтегни ръка“ за първи път подпомага детенцето, заплащайки терапии в барокамера с кислород. Въпреки непрестанните рехабилитации, Бобчо все още не може да стои, не ходи и изостава в умственото си развитие. Лъч надежда за подобряване на състоянието му има чрез вливане на стволови клетки, което се предлага в клиника в Истанбул. Шансът за подобрение е голям, цената на интервенцията също. Затова през март 2017 г. „ПРОтегни ръка“ предостави безвъзмездно 550 щатски долара, като част от търсената сума и Бобчо замина за планираната операция.Баян Маринов е 7-годишно момче от гр. Русе, което има синдром на Даун. От увреждането е засегнат и говора на момчето. Чрез много работа с логопед се вижда неговия прогрес – в началото момчето е произнасяло само няколко звука, а сега вече се опитва да свързва думи. За да продължи с напредъка си, Баян трябва всяка седмица да посещава логопед поне 3 пъти. Доходите в семейството са недостатъчни и те трудно могат заплащат терапиите. „ПРОтегни ръка“ подкрепи момчето, осигурявайки 1000 лева за говорната му терапия.Славея Кирилова е 5-годишно момиченце от гр. София. При раждането си тя получава сериозни мозъчни кръвоизливи с поражения върху главния мозък. Това рефлектира върху двигателните умения на момиченцето, както и епилептични пристъпи и синдром на Уест. През годините е лекувана с различни медикаменти, които да частично стабилизират състоянието й. Заради уврежданията си Славея не посещава детска градина. През 2012 г. „ПРОтегни ръка“ за първи път подпомага момиченцето, дарявайки 1 000 лева за рехабилитацията й. Сега предоставихме отново същата сума, за да продължим развитието й.Мирослав Петров Протегни ръка дцп глаукома Мирослав Петров е 3-годишно дете от гр. Елена, което страда от церебрална парализа и глаукома. Миро почти не може да се движи, но преди година и половина родителите му започват да го водят на терапии и виждат напредък. Момченцето започва да върви с придържане. За да има напредък са нужни постоянни двигателни терапии. Родителите се обърнаха към „ПРОтегни ръка“ с апел за подкрепа и сдружението предостави 1000 лева за рехабилитацията на Миро.

Борислав Гроздин Протегни ръка дцп Борислав Гроздин е момче на 8 години от гр. Разлог. Той е диагностициран с детска церебрална парализа, която е по-изразена в левите му крайници. Борислав е претърпял няколко операции в Турция, от които има лек прогрес. През 2016 г. семейството му прави консултация с руски лекари в София, които извършват безкръвни операции за отпускане на сухожилията. Най-близко те оперират в Сърбия, а цената на операцията е 2 850 евро. Родителите потърсиха помощ от „ПРОтегни ръка“ за частично заплащане на плануваната безкръвна операция – фибротомия. Сдружението предостави максималния лимит от 500 евро и подкрепи предстоящата операция за Борислав.Анджелина Калинова е момиченце на 2 години и половина от гр. Пазарджик. Тя страда от рядко срещаното заболяване муковисцидоза, което затруднява нормалното й дишане. Ежедневно Анджелина има нужда от поддържащи лекарства, терапии и инхалатор. Не всички медикаменти са поети от здравната каса, затова родителите ежемесечно заплащат огромни суми за терапии и лекарства. Към момента Анджелина има нужда от нов инхалатор, тъй като стария вече не работи. Цената му е 517,50 лева и е непосилна за семейството. „ПРОтегни ръка“ закупи инхалатора за момиченцето и тя вече може да разчита на него.


Софка Филипова Протегни ръка спина бифида Софка Филипова е тригодишно момиченце от гр. София, което страда от лумбална спина бифида. Заболяването я е обездвижило от кръста надолу, въпреки двете операции, които са направени. Чрез терапия, включваща електростимулация и масажи лекарите виждат надежда детето да се подобри. Родителите нямат средствата да заплатят редовни рехабилитации за Софка, а те са изключително важни за развитието й. Затова „ПРОтегни ръка“ предостави дарение от 1000 лева, с което терапиите да бъдат проведени.

 
Начало | За нас | Направи дарение | Ако се нуждаете от помощ | Контакти
Отчети Децата на фонда Направи дарение начало Ако се нуждаете от помощ