За нас За нас Отчети Децата на фонда направи дарение контакти Контакти

Ако се нуждаете от помощ
1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12

април 2017 г.

Ефе Невзат е момче на 7 години от гр. Шумен. До втората си година се е развивал нормално, след което започнал за се затваря в себе си – отбягвал контакти с деца и възрастни и не се вслушвал когато му се говори. Ефе ползва малко думи и поведението му е непривично за деца на неговата възраст. Това кара родителите му да се обърнат към лекари, които да установят какъв е проблема. Поставената диагноза е детски аутизъм, а лечението включва много работа с терапевти и прием на безглутенови храни. За няколко години Ефе има напредък, макар и малък. Терапевтите, които работят с момчето имат надежди състоянието му да се подобри от кислородни терапии в барокамера. Уви, това е финансово непосилна терапия за семейството на Ефе и те се обърнаха за помощ към „ПРОтегни ръка“. Сдружението предостави дарение от 1 000 лева, което да осигури нужните терапии.


Йордан Дамянов Протегни ръка мозъчни малформации Йордан Дамянов е 9-годишно момчеот гр. Хасково, което има мозъчни малформации и епилепсия. Увреждането засяга обмена на информация между двете мозъчни полукълба и това рефлектира върху цялостното му състояние. Йордан не може да бъде самостоятелен и неговата майка е неотлъчно до него. Крехкото му състояние не позволява операции, затова той прави единствено терапии. Дори на тази възраст Дани все още ползва памперси, но това може да се промени чрез постоянното ползването на специализиран тоалетен стол. В семейството работи само бащата и закупуването на такъв стол е непосилна задача. Затова „ПРОтегни ръка“ предостави 949 лева и подари стола на момчето.Тодор Стоянов терапия протегни ръка церебрална парализа Тодор Стоянов е 6-годишно момче от гр. София. Още от бебешка възраст той страда от церебрална парализа, която е засегнала десните му крайници. От малък Тодор прави рехабилитации, като всеки месец 10 дни се поемат от здравната каса. За да е по-голям прогресът, трябват и повече терапии. Допълнителните рехабилитации за момчето са непосилни за заплащане от семейството и те потърсиха помощ от „ПРОтегни ръка“. Сдружението предостави 1 000 лева, с които да се осигурят нужните процедури за малкия Тодор.
Саид Саидов е 4-годишно момче
от гр. Търговище, което страда от Спинална мускулна атрофия. На 6-месечна възраст се появили първите му проблеми, като не можел да задържа главата си стабилна и да стои на крачетата си. В семейството на Саид има още 3 деца, които са здрави. За рехабилитацията на момчето майката и децата често пътуват до гр. Варна. Саид все още не може да ходи и за да се запази мускулният тонус е необходим вертикализатор. Така детето ще може да ползва уреда, дори когато си е вкъщи. Цената на вертикализатора е непосилна за семейството и майката потърси подкрепа от „ПРОтегни ръка“. Сдружението предостави 2 000 лева и Саид вече ползва уреда.Бертан Бекир Аутизъм терапия протегни ръка барокамера Бертан Бекир е 11-годишно момче от гр. Търговище, което има тежка форма на аутизъм. Момчето е проговорило по-късно и тръгвайки на детска градина проявило безпричинна агресия към другите деца. Умственото му развитие дори и днес отговаря на дете на по-малка възраст. Родителите му го водят на различни терапии, като от 2015 г. са започнали кислородни терапии в барокамера. От тях се наблюдава значителен напредък в състоянието на момчето. Семейството няма средства да продължи лечението, а в противен случай постигнатите резултати ще се загубят. Те потърсиха помощ от „ПРОтегни ръка“ и сдружението предостави
1 000 лева, които да осигурят терапията в барокамера за малкия Бертан.


Сиана Сашева е бебе на 1 годинка от гр. Ловеч. Родена в депресивно състояние тя е преведена в неонатология и стабилизирана. На 5-месечна възраст, на майката й прави впечатление, че Сиана не може да държи главата си стабилно и изостава в развитието си. След прегледи при лекари е установена диагнозата – детска церебрална парализа. Поради крехката възраст лекарите насочват на детето да прави интензивна терапия. Здравната каса не покрива изцяло нужните терапии, а семейството също не може да си ги позволи. Затова „ПРОтегни ръка“ предостави 1 000 лева за терапията на Сиана.


Даниел Петров Протегни ръка терапия двигателни увреждания Даниел Петров е 2-годишно момче от гр. София. Той е роден преждевременно в увредено общо състояние, което се е отразило на двигателните му умения. Първите два месеца Дани е стабилизиран в отделение по неонатология. В момента той е на 2 години и е много усмихнато и контактно дете, което има проблем с крачетата. Наблюдаващите го лекари са на мнение, че трябва да се прави интензивна рехабилитация, която да елиминира увреждането. За родителите е много трудно да намерят средства за терапиите и „ПРОтегни ръка“ предостави 1 000 лева за терапията на Дани в рехабилитационен център в гр. Банкя.
Даниел Иванов е момче на 7 години от гр. Пловдив. Той има изоставане в цялостното си развитие и с него работят различни терапевти. Месечно терапията за момчето е в размер на 282 лева, но е висока за ограничените доходи на родителите. „ПРОтегни ръка“ подкрепи развитието на момчето и дари 1 000 лева, които да се ползват за плануваната му терапия.
Начало | За нас | Направи дарение | Ако се нуждаете от помощ | Контакти
Отчети Децата на фонда Направи дарение начало Ако се нуждаете от помощ