За нас За нас Отчети Децата на фонда направи дарение контакти Контакти

Ако се нуждаете от помощ
1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12

май 2017 г.

Валентин Методиев Протегни ръка глухота дарение слухови апарати Валентин Методиев е дете на 6 години и половина от гр. София, което има нарушен слух. Проблемът е установен, когато Валентин е на 3 години, тъй като не реагирал на повикване и говор. За да чува са предписани слухови апарати на обща стойност 2 450 лева, за чието закупуване не достигат 1 200 лева. За семейството на Валентин е непосилно да събере тази сума, затова „ПРОтегни ръка“ предостави търсената сума и детето вече чува с новите апаратчета.

 Виктор Генов е 7-годишно момче от гр. София, което има аутизъм. Първите симптоми на увреждането се проявили след като навършил 2 години – губел внимание и интерес към игри и други деца, все по-често предпочитал да гледа телевизия. Дори и в момента Виктор все още не може да говори наравно с връстниците си. За да се подобрява са необходими много сензорни и говорни терапии. Момчето рядко е правело тези терапии, поради липса на финансови средства. Затова „ПРОтегни ръка“ предостави дарение от 1000 лева и осигури активна терапия за Виктор.

Виктория Садъкова терапия протегни ръка аутизъм Виктория Садъкова е момиченце на 3 г. от с. Драгиново, Пазарджик. До една година и половина се е развивала нормално, но след прекарана варицела постепенно спира да говори и често изпитва безпричинен страх. Родителите се консултирали с лекари и установеното увреждане е атипичен аутизъм. Вики трябва да започне терапия, но семейството й няма финансовата възможност да я заплати. „ПРОтегни ръка“ одобри дарение в размер на 1000 лева, което да се използва на нейната терапия.
Алиса Ганева е момиченце на 3 години и половина,
което страда от церебрална парализа, засягаща лявата половина на тялото й. До момента е правила терапии, които поддържат състоянието й, така че да не се влошава. Консултирана е от руски лекари и е препоръчително за нея да се направи безкръвна операция, която да отпусне засегнатите сухожилия. Операцията се прави най-близко в Сърбия, но не се заплаща от държавата. Майката на Алиса е събрала част от търсената сума, но не й достигат 500 евро. „ПРОтегни ръка“ откликна на апела им и предостави търсената сума и на 7 юни 2017 г. операцията бе извършена, а Алиса вече се възстановява успешно.

Симеон Савов е момче на 5 г. от гр. Варна. След година и половина започва да се наблюдава изоставане в психо и говорното му развитие. До момента Симеон постоянно е правил говорни терапии, които не дават голям напредък. Лекарите го насочват към кислородна терапия в барокамера, която да спомогне за развитието на момчето. Терапията трябва да се прави интензивно в следващите 3 години напред. Средствата на родителите са недостатъчни да посрещнат този разход, затова „ПРОтегни ръка“ предостави 1000 лева, осигурявайки нужната кислородна терапия на Симеон.


Крис Краевски е 7-годишно момче от гр. Пловдив. Той страда от церебрална парализа, която засяга говора, ръцете и краката му. Крис умее само да седи, не може да ходи и развитието му значително изостава. Държавата осигурява 10 дни терапия всеки месец, които детето ползва, но те не са достатъчни за да има напредък. Необходими са ежедневни рехабилитации, до скоро заплащани от спестяванията на семейството, но вече им е изключително трудно. Те потърсиха подкрепа от „ПРОтегни ръка“ и сдружението предостави 1000 лева, които да подобрят състоянието на Крис.

Петя Кулева е момиченце на 7 г. от гр. София. Тя има 35% намаление на слуха и от малка използва слухови апаратчета. Старите помощни устройства вече са повредени и Петя не можеше да чува нормално чрез тях. Това й създава дискомфорт и й пречи да общува нормално в ежедневието си. Цената на 1 ново апаратче е 1250 лева, като държавата е осигурила средства само за закупуване на едното, а на Петя са й нужни 2. Нейната майка се обърна към „ПРОтегни ръка“ с молба за закупуване и на другото апаратче. Сдружението предостави дарение в размер на 1250 лева и малкото момиченце вече чува добре с новите апаратчета.
Начало | За нас | Направи дарение | Ако се нуждаете от помощ | Контакти
Отчети Децата на фонда Направи дарение начало Ако се нуждаете от помощ