За нас За нас Отчети Децата на фонда направи дарение контакти Контакти

Ако се нуждаете от помощ
1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12

юни 2017 г.

Станислава Тодорова Протегни ръка аутизъм дарение барокамера Станислава Тодорова е 4-годишно момиченце от гр. Русе, което има аутизъм. Тя още от малка живее в неин собствен свят и не се опитва да общува с деца и възрастни. Има проблеми и в говорното развитие – трудно казва цели думи и изречения. Детето посещава логопед и психолог, които работят върху нейното развитие. Лекарите препоръчват и към кислородна терапия в барокамера, която да се отрази положително върху състоянието й. Целта е да се направят няколко курса от по 20 процедури, за да има насищане с кислород, което е благоприятно за умственото й развитие. Цената на терапията е непосилна за родителите, затова „ПРОтегни ръка“ предостави 1000 лева, които покриха 20 процедури в барокамера за малкото момиченце.


Деян Апостолов е 9-годишно момче от Благоевград, което страда от церебрална парализа – тежка степен, засягаща всичките му крайници и говора. Детето прави терапии, осигурени по здравна каса, но те са недостатъчни да развиват тялото му. Тъй като има риск детето да получи и изкривяване на гръдния кош, лекарите насочват момчето да ползва ежедневно вертикализатор, който да го държи изправен. Цената на уреда е 2000 лева и е непосилна за семейството му. Те се обърнаха за помощ към „ПРОтегни ръка“ и сдружението закупи уреда и го предостави на Деян.

Денис Георгиев терапия протегни ръка катастрофа Денис Георгиев е 17-годишно момче от с. Орешак, гр. Троян. На 8-годишна възраст, карайки колелото си, претърпява катастрофа. Травмите са тежки – следващите 4 месеца момчето е в кома със счупен череп, пареза на ръцете и краката, както и частична слепота. След събуждането си са извършени 2 тежки операции и момчето започва рехабилитация. Възстановяването е бавно и изисква много постоянство и воля. Родителите не успяват да намерят финансови средства за продължаващата и до днес терапия. Затова „ПРОтегни ръка“ предостави 1000 лева за рехабилитациите на Денис.Даяна Иванова е момиченце на 10 г. от гр. Троян.
По рождение тя страда от Синдром на Прадер–Вили, доказан и чрез ДНК анализ. Той се обуславя с умствено изоставане, постоянен апетит и изоставане в растежа, за което момиченцето приема хормон на растежа, осигурен от НЗОК. Семейството води детето на терапия с логопед и психолог, както и на двигателни терапии. Бабата е личен асистент на детето и също помага в грижите, тъй като не могат да я оставят и за миг сама. Семейството потърси подкрепа за терапиите на Даяна, които не се поемат по клинични пътеки. Сдружението предостави дарение в размер на 1000 лева и спомогна за лечението на Даяна.

Иван Божев е 10-годишно момче от гр. Пловдив, което се е родило с увреждане Синдром на Даун. Проходил е със закъснение на 2-годишна възраст, говорът му също не е добре развит. До 5-годишна възраст все още не е могъл да говори, после е започнал да казва само ДА и НЕ, докато постепенно започва да прави цели изречения. Въпреки уврежданията Иван обича да е сред други деца, но бързо се изморява. От няколко години посещава логопед, който му помага да напредва в развитието на говора. Препоръчително е да терапиите с логопед да бъдат поне два пъти седмично, но финансово това е непосилно за семейството му и те се обърнаха за подкрепа към „ПРОтегни ръка“. Сдружението предостави 1000 лева за говорна терапия на малкия Иван.


Иван Тодоров е 7-годишно момче от гр. Силистра, което има аутизъм. Заболяването е установено, когато той е бил на 3 години и половина. При него то се изразява чрез стомашно-чревни проблеми, интровертност и проблеми с говора. Преди 1 година родителите намират алтернативен метод за лечение чрез лека мозъчна електростимулация и виждат подобрение в Иван. Уви, те нямат средства да продължат курса на терапия, макар и да виждат напредъка. Сдружение „ПРОтегни ръка“ предостави 1000 лева, които да удължат ефективните терапии за Иван.


Начало | За нас | Направи дарение | Ако се нуждаете от помощ | Контакти
Отчети Децата на фонда Направи дарение начало Ако се нуждаете от помощ