За нас За нас Отчети Децата на фонда направи дарение контакти Контакти

Ако се нуждаете от помощ
1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12

юли 2017 г.

Емануела Здравкова Протегни ръка хидроцефалия дарение вертикализатор Емануела Здравкова е 5-годишно момиченце от гр. Велико Търново. Още от малка се забелязало, че не е достатъчно активна и главата ѝ е по-голяма спрямо тялото. След извършени прегледи е поставената диагнозата хидроцефалия. Правени са операции и терапии, които да стабилизират състоянието ѝ, но Емануела все още не може да върви, седи и стои самостоятелно. Препоръчва се ползването на вертикализатор, в който момиченцето да стои изправена. Цената на уреда е непосилна за семейството и те потърсиха подкрепа от „ПРОтегни ръка“. Сдружението дари 2000 лева, закупувайки вертикализатор за Емануела.


протегни ръка деца цнст слатина терапия банкя През юли 2017 г. „ПРОтегни ръка“ подпомогна 3 деца без родители, настанени в жилище от семеен тип в гр. София. Децата имат двигателни и ментални увреждания и въпреки постоянните грижи за тях, те имат нужда и от специализирана медицинска терапия. „ПРОтегни ръка“ предостави 900 лева, които осигуриха 2-седмична терапия за децата в терапевтичен център в гр. Банкя.

 

Аделина Апостолова хиперактивност терапия Аделина Апостолова е 12-годишно момиче от гр. Добрич. Нейното заболяване е дефинирано като хиперактивност в съвкупност от стереотипни движения. Към момента Аделина има оживена психомоторика, трудно се задържа на едно място, импулсивна е и има трудности в общуването. Посещава редовно училище с придружител. С нея се занимават ресурсен учител, логопед и психолог, които спомагат развитието ѝ. Предписани са кислородни терапии в барокамера, за да има подобрение. До момента са направени 40 терапии, които се отразяват добре на детето. За да продължи прогреса са нужни още терапии в барокамера, за които родителите нямат нужните средства. Сдружение „ПРОтегни ръка“ предостави 1000 лева, осигурявайки терапиите за Аделина.Биляна Атанасова е 5-годишно момиченце от гр. Варна,
което получава подкрепата на „ПРОтегни ръка“ за втори път. Тя има генетично заболяване, което пречи на нормалното ѝ развитие. Това се отразява както на говора, така и походката ѝ. След вече реализиран курс с кислородна терапия се забелязва видим прогрес в състоянието на момиченцето – успява да говори по-отчетливо и да свързва думи. Родителите имат желание да продължат терапията, но нямат финансовата възможност. С усилията, които имат, те я водят на логопед и терапевт. „ПРОтегни ръка“ отпусна нови 980 лева и осигури курс на лечение в барокамера за Биляна.

Вероника Боянова е 11-годишно момиче от с. Върбица, област Враца. Тя има вродена глухота. През 2010 г. в болница Исул в гр. София ѝ поставят кохлеарни импланти, чрез които тя започва да чува. През пролетта на настоящата година контролерът на апаратите се поврежда и момичето отново губи слуха си. Ремонтът струва 3600 лева и е непосилен за семейството, затова те се обърнаха към „ПРОтегни ръка“. Сдружението предостави 2000 лева, които да поемат по-голямата част на ремонта. С тази подкрепа апаратите вече са ремонтирани и Вероника отново чува и общува свободно.


Георги Желязков е 7-годишно момче от гр. Варна, което страда от церебрална парализа. Ръцете и краката му са сковани, както и говорът му е засегнат. Въпреки това, той и родителите му не се отказват да се борят с болестта. Ежеседмично се правят терапии, Георги ползва шини за укрепване на краката си и родителите търсят всички възможности, които биха подобрили състоянието му. Голям напредък виждат в поставянето на ботокс в увредените мускули на краката, като така Георги започва да прави своите първи крачки. Поредният курс на ботокс терапия бе планиран за началото на юли, но родителите нямаха нужните средства. „ПРОтегни ръка“ предостави 1000 лева, които спомогнаха плануваната терапия и Георги успя да замине за курса на лечение в Турция.


Симеон Стоянов операция очи протегни ръка дарение Симеон Стоянов е 6-годишно момче от гр. Русе. Той има наследствено заболяване – малкомозъчна атаксия, която уврежда зрението и стабилността му. Симеон носи очила, но те не спомагат за подобрението му. Лекари във Варна предлагат да бъде извършена очна операция, която генерално да подобри зрението на детето, а от там и неговата стабилност. Операцията е с цена 800 лева, но родителите не могат да си я позволят. Те се обърнаха за помощ към „ПРОтегни ръка“ и сдружението предостави търсената сума. Предстои операцията да бъде извършена и Симеон бързо да се възстановява.Начало | За нас | Направи дарение | Ако се нуждаете от помощ | Контакти
Отчети Децата на фонда Направи дарение начало Ако се нуждаете от помощ