За нас За нас Отчети Децата на фонда направи дарение контакти Контакти

Ако се нуждаете от помощ
1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12

август 2017 г.

Ема Василева Протегни ръка глухота дарение Ема Василева е момиченце на година и половина от гр. София. Тя има наследствено намален слух, който може да бъде подобрен чрез закупуването на цифрови слухови апарати. Държавата осигурява средства достатъчни само за 1 от нужните две апаратчета, а родителите са финансово затруднени да съберат средства да закупят и другото апаратче. Това, че те също са глухи им пречи да си намерят работа с добро възнаграждение. Те се обърнаха за помощ към „ПРОтегни ръка“ и сдружението предостави 1 200 лева, закупувайки нужното слухово апаратче за Ема. Така тя вече започва да опознава звуците около себе си.


Симеон Младенов протегни ръка Псориазис Симеон Младенов е момче на 16 г. от гр. София. Неговото водещо заболяване е псориазис, но в допълнение има сколиоза, хидроцефалия и синдром на Вили-Прадер. Момчето живее заедно с майка си, но доходите им са много ограничени. Не могат да си позволят закупуването на мехлеми, терапии и корсет, който да поддържа гръдния кош. Те се обърнаха за помощ към „ПРОтегни ръка“, а сдружението осигури необходимите терапии, мехлеми против псориазиса и корсет, подходящи за момчето.
Дарина Добрева е 8-годишно момиченце от с. Скутаре, обл. Пловдив. Тя страда от спастична церебрална парализа и епилепсия. Освен двигателните увреждания, говорът на Дарина също изостава спрямо възрастта ѝ. От години тя посещава различни терапии, сред тях и такива с логопед. За семейство с 3 деца, едно от които е Дари, средствата за терапии никога не достигат. Родителите потърсиха подкрепата на „ПРОтегни ръка“ и сдружението пое говорната терапия на Дарина, предоставяйки безвъзмездно 1 000 лева.Мирослав Милатинов е 3-годишно момче от с. Желява, обл. София.
В следствие от катастрофа с майката по време на бременността, Мирослав се ражда с церебрална парализа, която засяга говора и двигателните му умения от кръста на долу Момченцето има зад гърба си множество терапии, както и безкръвна операция, които са подобрили състоянието му. В момента той е усмихнато и контактно дете, което вече може да седи самостоятелно, но все още не умее да ходи. До скоро Миро се е побирал в бебешката си количка, но вече расте и му е необходима специализирана такава. За нейното закупуване не достигаха 845 лева, които бяха предоставени от „ПРОтегни ръка“ и Миро вече ползва количката, с която посещава ежедневно терапии.

Юмер Юмер е дете на 13 години от с. Дъбник, обл. Бургас. Неговото увреждане е хидроцефалия, която е засегнала двустранно слуха му. До момента детето е претърпяло множество мозъчни операции, които да отвеждат излишните течности към стомаха, както и поставен колхеарен имплант на лявото ухо, чрез който умее да чува. Слуховият апарат е повреден и сумата необходима за ремонта е 1 226 лева – непосилна за семейството на Юмер. Без този апарат детето е напълно глухо, затова „ПРОтегни ръка“ финансира поправките на импланта и Юмер отново чува с лявото ухо.Анита Митова терапии ДЦП протегни ръка дарение Анита Митова е 10-годишно момиче от с. Бистрица, обл. София. Тя има множество двигателни и умствени увреждания, определени като церебрална парализа. Основното, което я поддържа са ежеседмичните терапии, които са финансово непосилни за семейството ѝ. Седмичната цена за процедурите е 200 лева, включваща двигателни и говорни терапии. Затова „ПРОтегни ръка“ предостави лимит от 1 000 лева в подкрепа на малката Анита.

Владислав Георгиев е 13-годишно момче от с. Черни Осъм, обл. Троян. Той има церебрална парализа, която засяга дясната половина на тялото му. Момчето има нужда от специализирана терапия и най-подходящата за него се намира в болница в гр. Добрич. Детето не всяка година има възможност да посещава тези терапии поради отдалечеността и липсата на финансови средства в семейството. Затова „ПРОтегни ръка“ предостави дарение в размер на 1 000 лева, които да се използват за рехабилитацията на Влади.


Георги Сариев е 15-годишно момче от гр. Пловдив, което страда от аутизъм. Първите симптоми на заболяването се проявяват когато той е на 2 години – проговаря със закъснение и има проблеми в общуването и адаптацията. Най-голям ефект за него има кислородната терапия в барокамера, която уви и изключително скъпа и непосилна. Майката на Георги потърси помощ от „ПРОтегни ръка“ и сдружението предостави 1 000 лева, които осигуриха нужните терапии за Георги.


Начало | За нас | Направи дарение | Ако се нуждаете от помощ | Контакти
Отчети Децата на фонда Направи дарение начало Ако се нуждаете от помощ