За нас За нас Отчети Децата на фонда направи дарение контакти Контакти

Ако се нуждаете от помощ
1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12

септември 2017 г.

Цветина Руменова е момиченце на 11 г. от гр. Лом, която има вродена двустранна глухота. Проблемът на Цвети е установен, когато тя е на 2 години. На 5-годишна възраст са ѝ поставени кохлеарни импланти, чрез които слухът се възстановява. Апаратите помагат на Цвети да чува и общува свободно. Днес, тя е ученичка в 5 клас, но едно от устройствата е повредено, а родителите не могат да си позволят подмяна на повредената част. Сдружение „ПРОтегни ръка“ закупи необходимата част в размер на 839 евро и я изпрати на момиченцето, за да бъде подменена. Така Цвети отново може да чува нормално.


Александър Александров Протегни ръка аутизъм дарение Александър Александров е 11-годишно момче от гр. Пловдив, което получава подкрепа от „ПРОтегни ръка“ за втори път. Още от бебе той изостава в двигателното и умствено развитие. Момчето общува с по-малко думи спрямо връстниците си и походката му е по-тромава. Поставената от лекарите диагноза е аутизъм. За да може да напредва в развитието си, освен ходенето на училище са необходими и ежеседмични терапии с логопед и психолог. Общо за месеца цената за терапиите е непосилна за семейството, в което работи само бащата. Затова „ПРОтегни ръка“ одобри дарение в размер на 1 000 лева, които да осигурят нужните терапии за Александър.


Радина Зантин протегни ръка акушерска пареза Радина Зантин е бебе на 1 година от гр. Добрич. В следствие на раждането Радина има акушерска пареза на лявата си ръка и не може да я движи изцяло, а само пръстчетата. Прилагана е терапия и електростимулация, но без особен прогрес. На родителите ѝ е предложено да се постави ботокс в раменната става на Радина, което ще подобри мускулния тонус. Цената е 510 лева – висока за ограничените доходи на домакинството. „ПРОтегни ръка“ заплати цената на интервенцията и Радина вече започва да има напредък.
Петър Ленков протегни ръка аутизъмПетър Ленков е 4-годишно дете от гр. Хасково, което е с поставена диагноза аутизъм. При него симптомите са интровертност и беден запас от думи, което му пречи да общува пълноценно. С момчето работят различни терапевти и педагози, но най-голям прогрес момчето има от терапиите с кислород в барокамера. Заплащането на кислородната терапия е непосилно за семейството му, затова „ПРОтегни ръка“ предостави дарение в размер на 1 000 лева, което да осигури необходимите процедури.

Николай Трендафилов е 6-годишно момче от гр. София,
което страда от церебрална парализа. Увреждането засяга както двигателните умения на детето, така и говора му. Момчето ползва терапии, осигурени от здравна каса, но те не са достатъчни за прогреса му. Благодарение на това и много усилия, той има напредък – умее да ходи макар и с поклащания. На състоянието добре му се отразяват кислородните терапии в барокамера, но те се заплащат допълнително. За майката на Ники това е непосилен разход, затова „ПРОтегни ръка“ осигури дарение от 1 000 лева, което да се ползва за терапиите в барокамера.


Емилия Сашова катастрофа количка протегни ръка дарение Емилия Сашова е момиче на 15 г. от гр. София. До преди 1 г. и половина е била здраво дете, но инцидентно е блъсната от кола на улицата, а шофьорът е избягал. Емилия е закарана от притекли се на помощ хора в спешното отделение на Пирогов с множество травми. В резултат на инцидента изпада в кома за 2 месеца. През това време е поддържана на апаратно дишане. След това състоянието ѝ преминава в будна кома, в която е била до декември 2016 г. Момичето вече 9 месеца е изписано и бавно се възстановява вкъщи от катастрофата. Пораженията обхващат двигателните ѝ умения и тя не може да се движи самостоятелно. Необходима е специализирана количка, която да придържа тялото на детето по правилния начин. Чрез нея родителите ще могат да я извеждат навън и да я водят на терапия. Цената на уреда е 1 750 лева, но родителите не могат да си я позволят. Те се обърнаха за помощ към „ПРОтегни ръка“ и сдружението закупи количката за Емилия.


Начало | За нас | Направи дарение | Ако се нуждаете от помощ | Контакти
Отчети Децата на фонда Направи дарение начало Ако се нуждаете от помощ