За нас За нас Отчети Децата на фонда направи дарение контакти Контакти

Ако се нуждаете от помощ
[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

януари 2017 г.

Радослав Борисов Протегни ръка мускулна дистрофияРадослав Борисов е момче на 13 години от гр. Велико Търново. Той страда от прогресивна мускулна дистрофия, която се е проявила още в бебешка възраст и към момента Ради не може да се движи. Това не е съборило съзнанието му и момчето е отличен ученик, макар и да учи вкъщи. За подобряване на състоянието му са проведени много терапии в страната и чужбина, станали възможни благодарение на много хора с добри сърца. Днес Ради има нужда от нова специализирана количка, чрез която да се придвижва. Семейството му няма нужните средства, затова „ПРОтегни ръка“ дари 768 лева и закупи количката.Найден Найденов е 6-годишно момче от гр. Търговище, което страда от синдром на Уест, придружено с епилепсия. Все още Найден не може да седи, не се изправя и не ходи. За да излиза навън му е необходима количка подходяща за размерите и състоянието му. Държавната помощ не осигурява пълната сума за закупуване на количката и родителите нямат средства да доплатят разликата. Затова те се обърнаха към „ПРОтегни ръка“ и сдружението дари 1 486 лева. Така Найден вече има своята количка и може да бъде извеждан навън.

Виктория Димитрова е 10-годишно момиченце от с. Изворско, обл. Варна. Тя страда от невропатия, съчетана с катаракта, като зрението й е напълно загубено още в ранна възраст. Невропатията влияе негативно върху мускулния тонус на момичето и тя не умее да движи крайниците си. Лекарите са препоръчали ползването на специализирана проходилка, така че Вики да се движи и същевременно да не се удря в остри ръбове. Цената на уреда е много висока и родителите не могат да си позволят да го закупят. „ПРОтегни ръка“ предостави безвъзмездно 1 407 лева и Вики вече ползва своята проходилка.

Георги Кръстев е 13-годишно момче от гр. София, което от раждането си има увреден слух. Детето е ползвало слухови апарати, които вече трудно работят. Това пречи на детенцето в ежедневната му комуникация. Чрез държавни средства родителите са закупили едно от апаратчетата и потърсиха подкрепата на „ПРОтегни ръка“ за закупуване на другото. Сдружението дари 1 200 лева и Георги вече чува с 2 нови апаратчета.

Николай Брънгов е 11-годишно момче от село Диманово, обл. Смолян. Той е роден с нарушени слух и зрение, като детето има кохлеарен имплант, чрез който успява да чува. Въпреки уврежданията си, детето се развива нормално и е ученик. За да може слуховият му апарат да работи безотказно, трябва да се закупи зарядно устройство. Сумата е много висока и непосилна за семейството на момчето. Затова „ПРОтегни ръка“ предостави 1000 лева и закупи устройството.


Теодор Деков е 5-годишно детеот гр. Пловдив, което за втори път е подпомогнато от „ПРОтегни ръка“. Той има аутизъм и за да подобрява своето състояние се нуждае от комплексна терапия със специалисти, както и лекарства. Цялостната терапия е много скъпа и непосилна за майката на момчето, затова „ПРОтегни ръка“ предостави 1000 лева и закупи предписаните за момчето лекарства.


Даниел Рахнев е детенце на година и седем месеца от гр. Пловдив. Той има множество увреждания, сред които и намален слух. За другите увреждания детенцето непрестанно посещава различни терапии. Слухът на детето може да се възстанови с апаратчета, но за тяхното закупуване на семейството не достигат 1 100 лева. Затова „ПРОтегни ръка“ предостави търсената сума и Даниел вече ползва апаратчетата.


Начало | За нас | Направи дарение | Ако се нуждаете от помощ | Контакти
Отчети Децата на фонда Направи дарение начало Ако се нуждаете от помощ