Благотворителен фонд
"ПРОтегни ръка"

Инициативата


След два успешни сезона на „Малкият принц“, представлението „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките” е естественото продължение на инициативата пътуващ театър „ПРОтегни ръка”.
Началото бе поставено през 2012 г. с първото представление „Малкият принц“ по едноименното произведение на Антоан дьо Сент Екзюпери. Инициативата е благотворителна с цел набиране на средства за лечението на деца в затруднено здравословно положение от социално слаби семейства или сираци. Даренията, събрани по време на представленията, се превеждат директно в сметката на СНЦ „ПРОтегни ръка”, което финансира деца от цялата страна.


Пиесата

Пиесата „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“ е адаптация по едни от най-обичаните приказки на Ханс Кристиан Андерсен. Техните поуки остават актуални и до днес. Избрахме точно тях, защото искахме да отправим своето послание към малки и големи.

Пиесата „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“ е написана специално за трупата на пътуващ театър „ПРОтегни ръка“ от Оля Стоянова. Оля се съгласи да стане част от инициативата още в деня, когато разбра за нея. Включи се безкористно като творец, човек и майка на три деца, за да помогне на децата на „ПРОтегни ръка“. Тя е носител на „Аскеер“ за Драматургия 2014 г.


Трупата

Трупата на „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“ бе сформирана от екипа на „Малкият принц“. След два вълнуващи и изпълнени с положителна енергия сезони, актьорите от „Малкият принц“ направиха сами кастинг за новите лица на пътуващия театър.


СЦЕНАРИСТ: Оля Стоянова
РЕЖИСЬОР: Александър Ткачов
СЦЕНОГРАФИЯ И КОСТЮМИ: Елена Ямантиева
МУЗИКА: Чавдар Селвелиев
ОЗВУЧАВАНЕ, ОСВЕТЛЕНИЕ
И МОНТАЖ ДЕКОРИ:
Анелия
Галин

В ролите ще видите:

Трупата е сформирана от непрофесионални актьори, служители на ПроКредит Банк. С огромно желание и ентусиазъм, наследени от актьорите от „Малкият принц“, в трупата се включват банкови експерти с различен стаж и на различни длъжности. Те реализират проекта без да получават заплащане за това. Всички са обединени от каузата на „ПРОтегни ръка“ и идеята да помогнат, със събраните от представленията средства, за лечението на деца в затруднено положение.


Програмата


Вземи покана

За предварително запазване на покани: обадете се на *7000 - телефонният център на ПроКредит Банк, понеделник - петък от 8.00 ч. до 20.00 ч. и събота от 9.00 ч. до 17.00 ч. или изпратете ни имейл на chudesa@protegniraka.bg, като посочите телефон за връзка, града и датата на желаното от Вас представление. Ние ще се свържем с Вас, за да уточним детайлите.

Покани за благотворителното представление се предлагат във всички клонове на ПроКредит Банк в градовете, където гостува театърът и близките градове.

В допълнение, всеки, който желае да дари средства за благотворителната инициатива „ПРОтегни ръка“ и да получи покана за представлението, може да го направи в специални кутии за набиране на средства в театрите преди представлението.