EasyDNNBlockBuilder


Новини 2018 г.

гр. Франкфурт на Майн, 17 април 2018 г.
Постановката „Шумки от вяра по диви пътеки“ бе представена за първи път на международна сцена

деца с увреждания дарение Протегни ръка 2018 постановка Франкфурт

На 13 април 2018 г. зала Saalbau Gallus във Франкфурт на Майн посрещна постановката на пътуващ театър „ПРОтегни ръка“ – „Шумки от вяра по диви пътеки“. От създаването си през 2012 г., след над 100 постановки в 42 български града за първи път пътуващият театър „ПРОтегни ръка“ излезе на международна сцена. Заредени с много ентусиазъм, в подготовката на събитието се включиха и колеги от различни държави.

Над 400 гости в залата аплодираха силно трупата, не само заради играта, но и заради мисията, която носим - да сме опора на децата с тежки здравословни проблеми. деца с увреждания дарение Протегни ръка 2018 постановка ФранкфуртГостите, сред които българи, живеещи във Франкфурт и региона, жители и посетители на града се пренесоха в Хайтовите времена, като по време на постановката бяха излъчвани субтитри на английски език. Преди и след представлението гостите се насладиха и на традиционни български вина, домашна пита с мед и сол, като имаха възможност да закупят сувенир от пиесата ни – тематична тениска или книга с разказите на Хайтов.

Постъпленията от събитието са в размер на 7 000 евро. Сумата ще бъде предоставена за лечението на децата, обърнали се за подкрепа към „ПРОтегни ръка“.


гр. София, 3 април 2018 г.
Пътуващ театър „ПРОтегни ръка“ излиза за първи път на международна сцена

деца с увреждания дарение Протегни ръка 2018 постановка Франкфурт

От създаването си през 2012 г. за първи път пътуващ театър „ПРОтегни ръка“ ще представи постановката „Шумки от вяра по диви пътеки“ извън България. Проектът, в който банкови служители излизат на сцена, превъплъщавайки се в различни роли до момента е представен в над 42 български града пред хиляди зрители. „Шумки от вяра по диви пътеки“ е третото заглавие, адаптация по разказите на големия писател Николай Хайтов, след „Малкият Принц“ и „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“.
На 13 април 2018 г. от 19:00 ч. българската общност във Франкфурт, жители и гости на града ще имат възможност да се пренесат в Хайтовите времена. Постановката пресъздава 3 от разказите на писателя, носещи поуки актуални и днес. За инициативата това е първото представление пред българска общност извън границите на родината ни. Всички средства от събитието ще бъдат използвани за лечението на децата, обърнали се за подкрепа към „ПРОтегни ръка“.
Заредени с много ентусиазъм, към проекта се присъединиха и служители на ПроКредит от други държави. Датата наближава – 13 април, 19:00 ч., зала Saalbau Gallus! Покани може да вземете онлайн на https://shumki-ot-vyara.protegniraka.bg/book/. За чуждестранната публика са предвидени субтитри на английски, а най-малките гости ще могат да се забавляват в детски кът, докато родителите се наслаждават на постановката.

гр. София, 31 март 2018 г.
Приходите от мартенички ще помогнат на Рая и Кристиян да имат по-щастливо детство

деца с увреждания мартеници Протегни ръка 2018

За 13-та поредна година в офисите на ПроКредит Банк се проведе дарителската инициативата „Вземи мартеничка - дари здраве на дете в нужда“. От края на февруари до първата седмица на март служители на банката, компании и партньори даряваха средства за децата на „ПРОтегни ръка“, вземайки мартенички – символ на здраве и живот. Събраната сума за периода е в размер на 1 172 лева, които се предоставят изцяло в подкрепа на децата с увреждания. Чрез тези средства ще бъде закупена нова инвалидна количка за 17-годишния Кристиян, за който това е единственият начин да излиза навън и да посещава терапевтични центрове. 7-годишната Рая пък ще има възможност за допълнителна рехабилитация в борбата си с детската церебрална парализа. Така, за поредна година, народната традиция да се закичваме с мартеници помогна на децата в борбата им с тежките заболявания.

гр. София, 19 февруари 2018 г.
Вземи мартеничка – дари здраве на дете в нужда!

деца с увреждания дарение Протегни ръка 2018 мартеници

За поредна година във всички офиси на ПроКредит Банк стартира инициативата - „Вземи мартеничка, дари здраве на дете в нужда“. Подготвили сме ви тематичните бели и червени усукани вълнени нишки - символ на добрина, здраве и надежда. От 21 февруари до началото на март във всеки офис във всеки офис на ПроКредит Банк ще бъдат налични червено-бели картички с мартенички, чиято цел е да осигурят лечение на децата, потърсили подкрепата на „ПРОтегни ръка“. Стойността на 1 мартеничка е 2 лева.

А ето и няколко любопитни факти относно мартеницата:
- Необвързаните дами носят мартениците отдясно, а обвързаните - отляво;
- Ергените ги носят с разчепкани краища, а зрелите мъже - изрязани до възела;
- В някои региони наричат седмицата, започваща от 1 март “броените дни” - по тях гадаят какво ще бъде времето през годината. Широко е разпространен и друг обичай - избиране на ден: всеки си намисля определен ден до 22 март и по него познава каква ще му е годината - ако е слънчев, ще е успешна; ако вали и времето е лошо - ще има трудности;
- Трябва да свалим мартеничката си, ако видим цъфнало дръвче, щъркел или лястовичка. Може да я вържем на цъфнала овошка или да я затиснем под камък. Други я хвърлят в реката, та всичко лошо да изтече и да им върви по вода.


гр. София, 26 януари 2018 г.
125 деца получиха подкрепа от „ПРОтегни ръка“ през 2017 г.

деца с увреждания дарение Протегни ръка 2017

„ПРОтегни ръка“ за поредна 12-та година продължи своята мисия да дарява средства за лечението на деца в неравностойно положение или сираци. През 2017 г. към сдружението постъпиха 135 молби от различни места в страната и 125 деца получиха средства за своето лечение и подкрепа в борбата им с тежките заболявания. С дарените средства бяха осигурени терапии, медикаменти, операции и помощни уреди, които не се поемат от държавата и са непосилни за заплащане от семействата на децата.
Мисията ни да дарим частица здраве на малките ни приятели продължава и през настоящата 2018 г. Инициативата е активна през цялата година и към нея могат да се насочват родители на деца с тежки здравословни проблеми или представители на центрове за настаняване от семеен тип за деца без родители. Те могат да кандидатстват във всеки офис на банката, предоставяйки документи, доказващи медицинското състояние на детето и социалния статус, в което то живее.
Средствата се осигуряват чрез доброволни дарения от служителите на ПроКредит Банк, съмишленици на инициативата, както и благотворителни събития в подкрепа на каузата. През юни 2017 г. бе представена и новата постановка на пътуващ театър „ПРОтегни ръка“ – „Шумки от вяра по диви пътеки“, която вече е играна в 15 града и събраните по време на постановките средства дарени на децата, кандидатстващи към „ПРОтегни ръка“.
Всеки желаещ може да се присъедини към мисията на „ПРОтегни ръка“ като дарител с превод по следните банкови сметки в ПроКредит Банк:
BG05 PRCB 9230 1007 0929 10 в лева,
BG46 PRCB 9230 1407 0929 15 в евро.
Титуляр СНЦ „ПРОтегни ръка“.
С отговорност както към дарителите, така и към децата в нужда, сдружението ежемесечно предоставя по прозрачен начин информация за използването на набраните средства.

гр. Варна, 9 януари 2018 г.
Милена Стайкова подари рождения си ден на децата на „ПРОтегни ръка“

Милена Стайкова юбилей дарение Протегни ръка

На 6.01.2018 г. в гр. Варна г-жа Милена Стайкова, съдружник в Екопринт Глас ООД и съмишленик на „ПРОтегни ръка“, отпразнува своя юбилей. На събитието присъстваха над 60 гости - роднини, приятели и бизнес партньори. Рожденичката отправи предложение към гостите, вместо подаръци и цветя, за празника ѝ да се дарят средства, с които да се подпомогне лечението на деца от „ПРОтегни ръка“. Желанието ѝ бе събраната сума да осигури лечение поне за 1 едно дете. По време на събитието на разположение на гостите имаше касичка и отчети на „ПРОтегни ръка“, които предоставяха информация за каузата и постигнатото до момента.
Всички гости приеха с радост идеята на г-жа Стайкова и събраните от вечерта 3 220 лева ще спомогнат за лечението не на 1, а на 3 деца, обърнали се за помощ към „ПРОтегни ръка“.
От името на всички доброволци и родители на подпомогнати деца благодарим на г-жа Милена Стайкова и гостите ѝ за реализираната инициатива. Надяваме се доброто да е заразно и да срещаме още партньори, които умело да преплитат личните и професионалните дейности с благотворителността.

Новини 2017 г.

гр. София, 31 август 2017 г.
„ПРОтегни ръка“ публикува отчета за дейността си през 2016 г.


ПРОтегни ръка публикува отчет за дейността си през 2016 г.В началото на септември 2017 г. Сдружение с нестопанска цел „ПРОтегни ръка“ публикува своя годишен отчет за дейността през изминалата 2016 г. Изданието е ежегодно и предоставя информация за проведените дарителски събития, предоставените дарения, както и представя някои от децата, получили подпомагане.
„ПРОтегни ръка“ е основана през 2004 г. от служители на ПроКредит Банк и над 13 години е в подкрепа на деца с различни увреждания, които живеят в неравностойно социално положение. Сред често срещаните заболявания, за които „ПРОтегни ръка“ осигурява средства, са детска церебрална парализа, аутизъм, глухота и двигателни увреждания. Сдружението осигурява безвъзмездно средства за терапии, медикаменти, операции и помощни уреди, които не се поемат от държавата.
Инициативата е активна през цялата година и към нея могат да се насочат родители на деца със здравословни проблеми или представители на центрове за настаняване от семеен тип за деца без родители. Те могат да кандидатстват във всеки офис на банката, предоставяйки документи, доказващи медицинското състояние на детето и социалния статус, в което то живее. През 2016 г. предоставените дарения са на обща стойност 148 хиляди лева. Средствата спомогнаха за лечението на 159 деца от цялата страна. Дарители са както служители на ПроКредит Банк, така и клиенти на банката и гости на организираните от „ПРОтегни ръка“ събития.
Събраните средства от периодични дарения и събития се предоставят изцяло на децата със здравословни проблеми. Към края на август т.г. подкрепа за лечението си са получили 87 деца с различни увреждания.
Годишният отчет за дейността на сдружение „ПРОтегни ръка“ е достъпен на хартиен носител във всички офиси на ПроКредит Банк, а в електронен формат може да бъде разгледан и тук.
С отговорност както към дарителите, така и към децата в нужда, „ПРОтегни ръка“ ежемесечно предоставя по прозрачен начин информация за използването на дарените средства.
И вие можете да се присъедините към мисията на „ПРОтегни ръка“ като дарител с превод по следните банкови сметки:
BG05 PRCB 9230 1007 0929 10 в лева,
BG46 PRCB 9230 1407 0929 15 в евро.
Титуляр СНЦ „ПРОтегни ръка“

гр. София, 15 юни 2017 г.
На 28 юни отново на софийска сцена представяме постановката „Шумки от вяра по диви пътеки“

Новата постановка на пътуващ театър „ПРОтегни ръка“ - „Шумки от вяра по диви пътеки“ даде своето начало на 7 юни с премиера в Сатиричния театър. На сцената служители на ПроКредит от различни отдели се превъплътиха в образи от времето на Николай Хайтов и привлякоха стотици гости – клиенти и партньори на банката, съмишленици на каузата и деца, на които сме помогнали. Много положителни емоции и добро настроение изпълниха залата, която се оказа тясна да приеме всички гости. Това е и причината да направим още едно представление в гр. София – датата е 28 юни, мястото – театър „Българска Армия“, часът - 19:00.

Така ще можем да посрещнем всички приятели, подкрепящи мисията на „ПРОтегни ръка“ и да ги пренесем във времето на Хайтовите хора, припомняйки им заветите на предците ни, които са валидни и днес.

Вземете Вашата покана от всеки офис на ПроКредит Банк в гр. София или запазете на тел. *7000. Ние ще ви подарим една страхотна вечер, а чрез Вас деца с увреждания ще получат средства за нужното им лечение!

Резултатите от началото на постановката „Шумки от вяра по диви пътеки“ вече са налице – безброй незабравими мигове, 655 зрители и 10 000 лева дарени средства за лечението на 10 деца в неравностойно положение. Турнето на трупата започва с представления в Сливен, Хасково, Добрич и Бургас. Постановката предстои да посети над 50 български града - актуалната програма може да следите и на сайта на „Шумки от вяра по диви пътеки“.

Очакваме Ви!

Шумки от вяра по диви пътеки Хайтов Протегни ръка банкери театър


гр. София, 25 май 2017 г.
Заповядайте на премиерата на новата постановка "Шумки от вяра по диви пътеки"!


театър Хайтов деца протегни ръка Накъде сме тръгнали? По чии пътеки? В какво вярваме? Имаме ли време да поспираме и да се замисляме?

Отново заредени с неизчерпаема енергия, на сцената излизат непрофесионалните актьори, служители на ПроКредит Банк, за да представят благотворително пиесата „Шумки от вяра по диви пътеки“, доказвайки, че с любов и верую може да се постигне много, особено когато са искрени и подчинени на благородна кауза.

Превъплътили се в герои от разказите на Николай Хайтов, те ще ни върнат недалеч назад във времето и отдадени на мисията да помагат за лечението на деца с тежки заболявания ще пътуват из цялата страна, за да представят новата постановка на Пътуващия театър „ПРОтегни ръка“.

Успехите на първите две пиеси, гледани повече от 100 пъти на сцените из цяла България, пълните салони и обичта, с която ни даряваше най-неподкупната публика, децата, ни вдъхновиха да продължим с доброволната ни и благотворителна дейност посредством пътуващия театър "ПРОтегни ръка". Събраните средства от поканите на постановките се използват в подкрепа на едноименното Сдружение, което вече 14 години, без никому нужни фанфари, неуморно помага и финансира лечението на бедни деца със сериозни здравословни проблеми.

Сега ви показваме нашата трета пиеса, написана по сюжети от разказите на Николай Хайтов, „Римска делва”, „Пътеки“ и „Изпит“.

Началото е дадено – премиерата е на 7 юни 2017 г. от 19:30 ч. на сцената на Сатиричния театър в гр. София. Покани може да вземете от централния офис на ПроКредит Банк в гр. София, бул. Тодор Александров №26 или да запазите на тел. *7000 (на цената на един градски разговор).

Очакваме Ви!


гр. София, 5 април 2017 г.
3 деца с различни заболявания получиха средства от инициативата „Вземи мартеничка - дари здраве на дете в нужда“

мартеничка деца протегни ръка
За поредна година в офисите на ПроКредит Банк в цялата страна се проведе инициативата „Вземи мартеничка - дари здраве на дете в нужда“. В продължение на три седмици служители на банката, компании и хора с големи сърца подкрепиха каузата на „ПРОтегни ръка“. Те даряваха средства в полза на деца с увреждания, вземайки мартеници за свои близки и приятели.

Събраната сума от кампанията е в размер на 2 292 лева и бе разпределена в подкрепа на Мартин Радойчев, Николай Вълчев и Анджелина Калинова - три деца със сериозни заболявания – аутизъм, церебрална парализа и муковисцидоза. Със средствата им бяха осигурени специфични терапии и инхалатор. Така традицията да се закичваме с мартеници помогна на децата в борбата им с тежките заболявания.

гр. София, 13 февруари 2017 г.
Вземи мартеничка – дари здраве на дете в нужда!


Наближава пролетта, а с нея идва и Баба Марта – символ на добрина, здраве и надежда. Затова за дванадесети път стартираме инициативата „Вземи мартеничка, дари здраве на дете в нужда“. Ежегодно средствата от базара на мартенички осигуряват лечението на няколко деца от социално слаби семейства.

Затова от 20 февруари до 5 март всеки може да се присъедини към каузата ни и да стане дарител, като закупи мартеничка в някой офисите на ПроКредит Банк в цялата страна. Дарените средства ще се използват за лечението на деца с тежки увреждания, потърсили подкрепата на „ПРОтегни ръка“. Чрез различни събития и редовни дарения през 2016 г. заедно подпомогнахме терапията на 159 деца от цялата страна. Вярваме че всеки, дори с малък принос, може да помогне много за дете в нужда.

мартеници ПроКредит Банк

Архив новини 2016 г.

гр. София, 30 декември 2016 г.ПРОтегни ръка деца помощ дарение
През 2016 година протегнахме ръка към 159 деца с увреждания


През цялата 2016 г. сдружение „ПРОтегни ръка“ продължи да развива своята мисия в помощ на лечението на деца с увреждания от семейства с ниски доходи. През годината към нас постъпиха 174 молби и успяхме да помогнем на 159 деца от различни точки на страната. В зависимост от състоянието им, за тях бяха осигурени помощни уреди, операции, терапии и медикаменти. Помогнахме за подобряване на състоянието на деца с церебрална парализа, аутизъм, диабет, мозъчни и мускулни увреждания.

В подкрепа на децата се проведоха и редица благотворителни събития. Годината завърши с едно от тях - Коледен Базар. Там служители на банката предлагаха ръчно изработени коледни сувенири, като средствата от събитието постъпиха за лечението на малките ни приятели.

И през 2017 година мисията на „ПРОтегни ръка“ да помага на деца с увреждания продължава. Средствата за лечение на децата са осигурени от доброволни месечни дарения от служители на ПроКредит Банк, както и от дарители, подкрепящи мисията на „ПРОтегни ръка“. Всеки може да се присъедини като дарител с еднократни или периодични дарения по сметките на сдружението:
BG05 PRCB 9230 1007 0929 10 в лева,
BG46 PRCB 9230 1407 0929 15 в евро.

Всички постъпили дарения се използват в полза на децата с увреждания. Сдружението продължава ежемесечно да публикува отчети за набраните дарения и предоставените средства.

гр. София, 1 август 2016 г.ПРОтегни ръка публикува отчет за дейността си през 2015 г.
„ПРОтегни ръка“ публикува отчета за дейността си през 2015 г.


В началото на август 2016 г. СНЦ „ПРОтегни ръка“ публикува годишния си отчет, отразяващ дейността на сдружението през изминалата година. Изданието предоставя информация за проведените дарителски събития, разпределените средства, както и представя някои от децата, получили подпомагане от сдружението. Сдружението е основано през 2004 г. от служители на ПроКредит Банк и повече от 12 години дарява средства за лечението на деца с различни увреждания. Сред често срещаните заболявания, за които „ПРОтегни ръка“ осигурява средства, са детска церебрална парализа, аутизъм, глухота и двигателни увреждания. Родители на деца със здравословни проблеми могат да кандидатстват за подпомагане във всеки офис на банката през цялата година.
През 2015 г. сдружението разпредели дарения в общ размер от 122 хиляди лева, заплащайки лечение и закупувайки помощни уреди на 157 деца от цялата страна. Средства се осигуряват от доброволни месечни дарения от служители на ПроКредит Банк, както и от дарители на фонда – клиенти на банката и гости на организираните от „ПРОтегни ръка“ събития.
И към момента “ПРОтегни ръка“ продължава да развива своята благотворителна дейност. Към края на юни т.г. сдружението е одобрило помощ за лечение на 91 деца, което е с 10 деца повече спрямо първото полугодие на 2015 г. Годишният отчет за дейността на сдружение „ПРОтегни ръка“ е достъпен на хартиен носител във всички офиси на ПроКредит Банк, а в електронен формат може да разгледате тук.
С отговорност както към дарителите, така и към децата в нужда, „ПРОтегни ръка“ ежемесечно предоставя по прозрачен начин информация за използването на дарените средства.

Желаещите да получават автоматично инфо–бюлетините за дейността на „ПРОтегни ръка“ могат да се абонират, изпращайки своята заявка на имейл: Elitsa.Koleva@procreditbank.bg

 

гр. София, 15 юни 2016 г.
Смехоранчетата посветиха новия си албум „Смехорански сезони“ на децата с увреждания

Смехоранчетата концерт Смехорански сезони
На 8 юни в аулата на Софийски Университет се състоя концерт-промоцията на Вокална група „Смехоранчетата“. Малките таланти от 3 до 13-годишна възраст и тяхната ръководителка Галя Коджаманова представиха новия си албум „Смехорански сезони“, като посветиха вечерта на децата с увреждания, потърсили подкрепа от „ПРОтегни ръка“.

Над 200 гости уважиха събитието, сред тях имаше приятели и родители на малките изпълнители, както и част от авторите на новите песни. Вокалната формация, със своята над 25-годишна история, има издадени 12 авторски албума с детски песни, много признания в България и в чужбина, както и безброй приятели в лицето на настоящи и вече пораснали вокалисти.

Смехоранчетата дариха на публиката добро настроение, а събраните дарения осигуриха допълнителна възможност за лечение на още няколко деца с увреждания. Дарената сума е в размер на 1 027 лева, като тя ще бъде предоставена изцяло за лечение. Благодарение на всички, които подкрепят „ПРОтегни ръка“, от началото на 2016 г. до момента, сдружението е разгледало молби за 86 деца с различни заболявания. Предоставените средства за тяхното лечение надхвърлят 60 000 лева.

гр. София, 26 май 2016 г.
Смехоранчетата ще пеят за децата на „ПРОтегни ръка“

Смехоранчетата концерт Смехорански сезони
Скъпи приятели на „ПРОтегни ръка“,

Лятото наближава и ние сме готови да ви заредим с добро настроение и усмивки. Затова каним всички малки и вече пораснали деца на концерт-промоцията на новия албум на детска вокална група „Смехоранчета“ – „Смехорански сезони“.

Малките „смехорани“ са съпричастни с каузата на „ПРОтегни ръка“ и намират в децата с увреждания истински приятели. Те ще подарят промоцията на новия си албум в подкрепа на лечението им. Всички средства от покани ще бъдат използвани за подобряване на здравословното състояние на деца в неравностойно положение.

Заповядайте да се забавляваме заедно и си подарете една незабравима вечер, изпълнена с много забавление и лятно настроение.

Къде: Аулата на Софийски Университет
Кога: 8 юни 2016 г. – 19:30 ч.

Покани за концерта можете да намерите във всеки офис на ПроКредит Банк в гр. София или непосредствено преди концерта в Аулата на Софийски Университет. Стойността на поканата е в размер на 10 лева.

Очакваме Ви!

гр. София, 30 март 2016 г.вземи мартеница, дари здраве на дете
Баба Марта осигури терапия на 4 деца с увреждания


За 11-та поредна година в офисите на ПроКредит Банк в цялата страна се проведе благотворителната инициатива „Вземи мартеничка - дари здраве на дете в нужда“. От края на февруари до началото на март много дарители се включиха, закупувайки мартеници в подкрепа на каузата на „ПРОтегни ръка“. Събраната сума е в размер на 3 663 лева и ще се използва за заплащане на терапията на 4 деца, страдащи от аутизъм и церебрална парализа.

С дарения се включиха както служители на Банката, така и клиенти, които се обслужват в офисите и подкрепят благотворителната кауза. Така мартеницата, символ на здраве, помогна на тези деца в борбата им с тежките заболявания.

гр. Пловдив, 24 март 2016 г.
Кристина Зонгова – „Доброто трябва да се споделя“

Кристина Зонгова - Доброто трябва да се споделя
Аз съм Кристина Зонгова, майка на две деца, отдадена както на работата си, така и на добрите дела. В ПроКредит Банк съм от създаването й – още през 2002 г., започвайки работа в офис Пловдив – Брезовска. В момента позицията ми е Експерт Банкови услуги и съм част от екипа на Пловдив – Иван Вазов. През 2004 г. когато се роди идеята за „ПРОтегни ръка“, веднага се присъединих без колебание или време за размисъл. Направих го заради идеята, заради каузата. Да правя добро ми дава нови сили и енергия.

Пр. Р.:Ти си съмишленик на „ПРОтегни ръка“ от създаването му. Разкажи ни как се случиха тогава нещата, как решихте да основете този фонд и избрахте каузата да е в помощ на деца?

Кристина: Помня, че колеги се събраха в София, имаше постъпил апел за едно дете - Виктория, която имаше проблем с очичките и трябваше да се направи операция, за която родителите нямаха средства. С нея започна всичко – първото дете на фонда. С колегите събрахме средства и ги дарихме, за да се извърши операцията. Няколко дни след това, родителите дойдоха да благодарят и споделиха, че операцията е успешна. Второто дете, Симона от Габрово, също имаше проблем с очичките, катаракта, на което също фондът успя да помогне, дарявайки средства за операцията.

И така решихме, че това ще е нашата добра мисия – да даряваме средства за лечението на деца от социално слаби семейства. Обединихме се около идеята да развиваме тази добрина и създадохме сдружение, което да помага за лечението на тези деца. Първите дарители бяхме колеги, както и дарение от страна на ПроКредит Банк. Сега, 12 години по-късно, вече имаме подкрепата и на много клиенти на банката, както и на хора извън нея, които споделят нашата кауза. Имаме вече и много деца от цялата страна с различни заболявания, на които сме помогнали.

Развиваш каузата на „ПРОтегни ръка“ и до днес. На какво те научи това през годините?

Кристина: Човек усеща истинските неща със сърцето и ги следва. Научих се, че доброто трябва да се споделя, че човек трябва да гледа на проблемите като на предизвикателства и да е уверен в това, което прави.

Участваш ли в различните благотворителни инициативи, които се провеждат в подкрепа на „ПРОтегни ръка“?

Кристина: Включвам се в инициативите, защото ми харесват. Подкрепата ми към „ПРОтегни ръка“ не приключва само с това да даря своята сума месечно. Събитията ни са позитивни, с усмивка предаваме нашата кауза към клиентите в офиса и нашите приятели навън. Даряваме дори и на дарителите – усмивки, добро настроение и вярата, че те могат да са полезни на дете в нужда.

Връщайки се назад във времето си спомням как издадохме готварската книга „В кухнята на ПроКредит“. Книгата се получи много сполучливо и последните бройки продадох наскоро на клиенти, които я купиха за коледен подарък. След това те се върнаха да споделят, че не са прочели просто една готварска книга, а книга с много споделени истории, настроение и любов. Но най-вече са били щастливи от факта, че чрез книгата са помогнали на деца в нужда.

Включвам се и в организацията на двете театрални постановки, когато те гостуваха на сцената на Античния театър в гр. Пловдив. Моята подкрепа се изрази в това да поканя гости, да им споделя, че освен банкови служители, хората в театралната трупа са и хора, раздаващи надежда и таланта си на 100%. Според мен, те по нищо не отсъпват на професионалните актьори.

Истина е, че когато проект какъвто е театъра, обикаля по градовете, то той не би имал същия успех, ако не сте вие на място да разпространите достатъчно информацията за предстоящото събитие.

Кристина: Така е, включваме се всички и то с удоволствие. Каним гости на събитието като им разказваме как помагаме на деца, как и те могат да помагат на деца. Същевременно им подаряваме приказен театър, не искаме да ги натоварваме с конкретни разкази за тежки детски съдби, но вярваме, че можем да направим нещо по-добро за тези деца. И тогава хората приемат поканата ни. Самото събитие е изключително вълнуващо и незабравимо. След това гостите дълго време носят заряда със себе си – някои дори питат кога пак постановката ще гостува в града. Добрата новина е, че в началото на лятото на 2016 г. отново театралната трупа ще е гост на гр. Пловдив с постановката „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“ и вече каним гости на събитието.

Споделяш мисията на „ПРОтегни ръка“ и с клиенти и познати извън банката. Как намираш път към тях?

Кристина: Обичам да говоря за фонда, да го правя все по-популярен. Разбира се, преценявам конкретната ситуация и дали човекът, който седи срещу мен е отворен за тези разговори. Когато усетя, че той би имал интерес, макар и в минутка разказвам от сърце, за това което правим. Когато разговорът е искрен, ненатрапен, без цели и очаквания, хората откликват и са съпричастни да се обедният около доброто. Водещо, разбира се е и доверието. Важно е нещата да се случват прозрачно, без излишни усложнения, всеки да има възможността да проследи за какво се използват дарените средства.

Ти, освен с дарители, си общуваш и с много родители на деца в нужда …

Кристина: „ПРОтегни ръка“ има своите две страни - дарителите и тези, които се нуждаят от подкрепа. Не се притеснявам да приемам молби от родители на деца, които имат нужда от лечение. Знам как се чувстват те, защото аз също съм извървяла подобен път – едно от двете ми дечица имаше нужда от операция още през първата година от живота си. Слава Богу, ние имахме финансова възможност да посрещнем проблема и да направим операция в чужбина, но за всеки родител е изключително тежко да мине през такъв момент, да има силата да се мобилизира и да върви напред, за да помогне на детето си. Радвам се, че при нас всичко се разви благоприятно, като една динамична приказка с щастлив край.

Бях част от „ПРОтегни ръка“ и преди това лично предизвикателство, но то ме направи още по-силна и вярваща, че мога да помагам не само на своето дете, а и на много други. Помагам на родителите и с опита си – ако мога да им спестя време в търсене на точните лекари, точната болница, извървения път.

Надявам се за всички болни деца тази приказка да съществува, но това зависи от нас – нека сме техните добри герои. Подкрепата не е само въпрос на пари – важно е и времето, и отношението на хората към чуждите проблеми. Сигурна съм, че тези родители също ще предават своя опит на други хора с подобни проблеми.

Какво носи за теб най-голяма удовлетвореност?

Кристина: За мен най-голямото признание е да видя усмивката на детето, дошло с родителите си при нас. Възможността да допринесеш то да се чувства малко по-добре, да направиш ежедневието му по-цветно, по-красиво … Да може да си мисли за игри.

Ние приемаме за даденост много неща, които тези деца нямат – да ходим, да виждаме и чуваме, да живеем нормално. Но не всеки се е родил с равен старт и уви, няма тези дадености. Често, когато се сблъскаме в живота с тези проблеми, тогава започваме да мислим за тях. Затова апелът ми е да говорим за тези предизвикателства, да сме информирани и да не ги отбягваме, защото са тежки или ни е страх. Когато правим нещата от сърце, то те се получават.
От нас зависи да помогнем на децата с увреждания да имат по-щастливо детство.

гр. София, 15 февруари 2016 г.
Вземи мартеничка – стани дарител на дете в нужда!

вземи мартеница, дари здраве на дете
За поредна година служителите на ПроКредит Банк стартират благотворителната инициатива в подкрепа на „ПРОтегни ръка“ - „Вземи мартеничка – дари здраве на дете в нужда“. Традиционното събитие ежегодно осигурява средства за лечението на няколко деца от социално слаби семейства.

В периода от 15 февруари до 5 март всеки, който има желание, може да се присъедини към каузата на фонда и да стане дарител, като закупи мартеничка от офисите на банката в цялата страна. 100% от дарените средства ще
се използват за лечението на деца с различни заболявания, потърсили подкрепата на „ПРОтегни ръка“.

„Мартеницата е символ на здраве и надежда и чрез този жест връщаме усмивките на децата, които не мечтаят за скъпи играчки, а да имат здраво детство.“ – това е посланието от съмишлениците на „ПРОтегни ръка“.

мартеници ПроКредит Банк

гр. София, 3 февруари 2016 г.
Един разговор с Роси и Креми от Силистра … или как надеждата няма ограничения

Представяме ви Роси и Креми, две момичета, които ще ви посрещнат в офиса на ПроКредит Банк в гр. Силистра. Те работят в тандем още от 2007 г., отнасяйки се с внимание към всичко, което работата и ежедневието им поднася. В кратък разговор те ще ни разкажат за отдадеността си към „ПРОтегни ръка“, за това как успяват да помагат на децата от региона и да вярват в доброто.

Роси и Креми, вие сте едни от най-дейните съмишленици на „ПРОтегни ръка“. Какво е за вас тази кауза?

Росица: „ПРОтегни ръка“, за мен не е просто част от работата ми, това е кауза, която носи в себе си едновременно Доброта…, Борба..., Милосърдие…, Цел…, Постижение…, Вяра…

Кремена: Радвам се, че мога да допринасям за мисията на „ПРОтегни ръка“. Да мога да помагам за лечението на деца в нужда - това ме зарежда със сила и позитивизъм всеки ден. А усилията не са толкова непостижими - нужна е само вяра … А ние я имаме…

Разкажете ни за децата от региона, на които помагате:

Росица: Подавайки ръка на едно болно дете е нещото, което ни прави хора, кара ни да преосмисляме живота отново и отново. През годините сме помогнали на деца с различни здравословни проблеми от региона. Сега ние сме приятели с тези деца и техните родители, радваме се на успехите им, независимо колко малки или големи са те.

Кремена: Правейки добро всеки има своя цел, а моята е да срещна детската усмивка. Тази на Златомир, който получи повече часове рехабилитация и Мирослав, който вече има слухов апарат и развива говора си – това са част от децата в Силистра, на които сме помогнали. Тези детски усмивки, те дават смисъл на всичко, което правим във фонда.

Росица: Това удовлетворение е наградата за извършеното добро дело. Това е мотивацията ни да продължаваме напред!

Разкажете ни за успеха на пътуващ театър „ПРОтегни ръка“ в гр. Силистра:

Росица: Страхотно е, че имаме една различна форма за популяризиране на каузата ни, а именно пътуващия театър „ПРОтегни ръка“. Били сме домакин и на двете приказни постановки – „Малкият принц“ и „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“. Една от поуките, които са оставили приказките у мен е, че добротата преобразява грозното в красиво, връща усмивката и вярата в доброто. Тези послания намирам и в постановките, които нашите колеги представят из страната. Виждам, че чудесата се случват и днес, когато насреща има нужната подкрепа.

Кремена: С Роси приехме предизвикателството да напълним залата на Драматичния ни театър, когато постановката гостува в Силистра. Решихме да докажем, че чудеса се случват през цялата година, а не само по празниците и всеки може да допринесе за това. Поканихме всички – клиенти, приятели и познати, представители на фирми от региона, учители и деца от местните училища. Поканихме ги от сърце и това ги докосна. И чудото се случи – почти 300 гости уважиха събитието ни, подкрепиха каузата ни, а част от тях продължават да ни подкрепят и до днес.

Разкажете ни за тази подкрепа. Как успявате да я срещнете?

Росица: Не се притесняваме да разговаряме с клиентите ни за „ПРОтегни ръка“ и да срещаме привърженици сред тях. Някои си взимат сувенир на фонда, други допринасят с еднократни или ежемесечни дарения. Но не е най-важна сумата, която се дарява. Важното е, че се прави от сърце, защото малките жестове променят света към по-добро. Щастлива съм, когато срещам съпричастност и загриженост към това, което правим – заедно успяваме да помагаме, искаме да върнем усмивките върху лицата на децата, потърсили подкрепата на „ПРОтегни ръка“.

Кремена: Знаете ли, добротата е изначално заложена във всеки един от нас и е нужно само малко усилие, за да се научим да я споделяме. Когато обединяваме усилията си, всички ние имаме могъщата сила да помагаме там, където нуждата наистина е налице.

Нека сме правилния пример за своите деца!

Архив новини 2015 г.

гр. София, 30 декември 2015 г.
Две празнични събития през декември събраха 2 143 лева
дарения за децата на „ПРОтегни ръка“

Коледен Базар 2015
През последния месец на 2015 г. се проведоха две традиционни събития, с които служителите на ПроКредит Банк отново подкрепиха каузата на „ПРОтегни ръка“.

На 7 декември се състоя ежегодното издание на кулинарното събитие „Голямото надяждане“, с което празничният сезон бе открит. Освен удоволствието от домашни вкусотии, тази година имаше и отличени банкери в категориите „Про-Лакомник“ и „Про-Кулинар“.

Събитието даде и началото и на традиционния коледен базар, където се продаваха различни уникални коледни сувенири и тематични подаръци. Базарът се проведе в София, Монтана и Пловдив. Участие в него взеха и ученици от СОУ „Летец Христо Топракчиев“ – гр. Божурище, които подариха ръчно правени коледни звезди за каузата на „ПРОтегни ръка“.

Събраните дарения от двете събития възлизат на 2 143 лева и ще се използват в помощ на децата, получили подкрепата на „ПРОтегни ръка“.

гр. София, 23 декември 2015г.
2016 г. стартира с чудеса и чудесии в аулата на Софийския Университет


Чудеса, Чудесии на сцената в аулата на Алма МатерНовата година започва обещаващо за децата, потърсили подкрепата на „ПРОтегни ръка“. Съвсем в началото – още на 7 януари, театралната трупа от банкови служители излиза на сцена в аулата на Алма Матер, за да подарява чудеса на малки и големи.
Вдъхновени да помагат на повече деца, доброволците от „ПРОтегни ръка“ стартират четвъртия сезон на „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“ и през първата половина на годината планират да посетят още 20 града от страна с приказната постановка.
До момента пътуващата трупа е събрала над 130 хиляди лева дарения, които послужиха за лечението на над 150 деца с различни заболявания. Турнето през 2016 г. започва от София и през януари ще гостува в Севлиево и Горна Оряховица.
Затова заповядайте да се насладите на приказната атмосфера от Андерсенови приказки! Доведете и вашите приятели! Покани може да получите на място преди постановката.

Мястото: Аулата на Софийски Университет „Св. Климент Охридски“
Датата: 7 януари 2016 г. (четвъртък)
Начало: 19:00 ч.
Препоръчително дарение за покана: 10 лева
Настроението: Гарантирано


Нека заедно да протегнем ръце към децата в нужда!

гр. София, 9 ноември 2015 г.
„Готвач за 1 ден - Хелоуин“ осигури закупуването на електростимулатор за дете, одобрено от „ПРОтегни ръка“

Готвач за 1 ден дари електростимулатор за Божидар СапунджиевНа 30 октомври 2015 г. в офисите на ПроКредит Банк се проведе традиционното кулинарно събитие „Готвач за 1 ден“, този път вдъхновено от Хелоуин. Банкови служители на различни позиции от цялата страна забъркаха „страшни“ вкусотии в името на две каузи – да нахранят колегите си и да подкрепят каузата на „ПРОтегни ръка“. Към събитието се присъедини и кулинарна къща „100 грама сладки“, която подари голяма тематична торта за благотворителната кауза.

100 грама сладки дариха тематична торта Интересът към събитието бе голям и в рамките на няколко часа служителите даряваха средства за предложените лакомства, а по сметката на „ПРОтегни ръка“ постъпиха 650 лева. Тези средства послужиха за закупуване на електростимулатор за тригодишния Божидар Сапунджиев от гр. Добрич с родова пареза на ръчичката. Родителите на Божидар са потърсили подкрепа от фонда.

Събитието показа, че не са нужни много усилия, за да се върне усмивката там, където й е мястото – на детските лица.

гр. София, 1 юли 2015 г.ПРОтегни ръка публикува отчет за дейността си през 2014 г.
„ПРОтегни ръка“ публикува отчета за дейността си през 2014 г.


СНЦ „ПРОтегни ръка“ публикува отчет, отразяващ дейността през изминалата 2014 г. Изданието съдържа информация за сдружението, проведените дарителски инициативи, както и информация на колко деца са отпуснати средства през годината. С течение на времето към каузата на „ПРОтегни ръка“ се присъединиха като дарители и клиенти на ПроКредит Банк – физически и юридически лица. Заедно с тях доброволците успяха да помогнат на повече деца да имат здраво и щастливо детство.

С отговорност както към дарителите, така и към децата в нужда, сдружението ще продължава да предоставя по прозрачен начин периодична информация за използването на дарените средства. Годишният отчет за дейността на сдружение „ПРОтегни ръка“ е достъпен на хартиен носител във всички офиси на ПроКредит Банк. В електронен формат може да го разгледате тук.

Желаещите да получават автоматично инфо–бюлетините за дейността на „ПРОтегни ръка“ могат да се абонират, изпращайки своята заявка на имейл: Elitsa.Koleva@procreditbank.bg

гр. Пловдив, 30 юни 2015 г.
Над 25 хиляди лева дарения събра „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“ в гр. Пловдив

"Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките" гостува в Пловдив На 10 юни постановката „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките” гостува на сцената на Античния театър в гр. Пловдив. Лошото време не уплаши повече от 2 500 зрители, които бяха дошли специално за благотворителното представление. Благодарение на тях събраните дарения от спектакъла възлизат на 25 732 лева.

Чрез инициативата пътуващ театър, „ПРОтегни ръка“ намира все повече нови съмишленици, които подкрепят каузата на сдружението. От началото на турнето през октомври 2014 г. до момента, постановката е представена в 23 града пред над повече от 10 хиляди зрители. Даренията надхвърлят 105 хиляди лева.

Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките гостува в ПловдивИстинска радост на всяка постановка носят с присъствието си най-специалните й гости - децата, които са получили подкрепа от фонда през годините. Със своите усмивки те дават още по-голяма увереност в каузата и развитието на „ПРОтегни ръка“. Всички събрани средства се използват за децата, потърсили подкрепата на фонда. Турнето на пътуващ театър „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките” продължава из страната. Очаквайте постановката и във вашия град!
гр. София, 7 май 2015г.Теди Рут представи книгата Агрийда
„Да откриеш Агрийда“ – Теди Рут представи своята книга в подкрепа на „ПРОтегни ръка“


На 29 април в централата на ПроКредит Банк се състоя представяне на книгата „Да откриеш Агрийда“ с автор Теди Рут. Събитието се проведе в подкрепа на каузата на „ПРОтегни ръка“ като част от инициативата „Art Eves” и беше отворено, както за служители на банката, така и за съмишленици на „ПРОтегни ръка“. Специални гости на вечерта бяха гимназистите от 18 СОУ „Уилям Гладстон“.
В представянето на романа участваха авторката Теди Рут, писателя Емил Андреев, както и от издателката Афродита Пеева. Тримата споделиха с гостите посланията на книгата и отговориха на въпроси, свързани с творческата им работа.
По време на събитието гостите имаха възможност да закупят книгата с лично послание и автограф от Теди Рут. Половината средства от закупените книги бяха дарени за децата на фонда. Така по сметката на „ПРОтегни ръка“ постъпиха 480 лева, които ще се ползват за лечението на деца в неравностойно положение.


Малкият принц ще продължава своята мисиягр. Радомир, 03 април 2015 г.
„Малкият принц“ ще продължи своята мисия да дарява детски усмивки

На 31 март в гр. Радомир се проведе литературен маратон за деца, чийто акцент бе „Малкият принц“ – същият този, който в продължение на 2 години успя да обиколи страната и да помогне на децата, потърсили подкрепа от „ПРОтегни ръка“. Литературното четене се проведе на площада, където деца от театрална трупа влезнаха в ролите от произведението на Екзюпери и четоха откъси от книжката. Техни приятели, вдъхновени също взеха книжки в ръце и застанаха пред микрофона, за да прочетат кратки откъси от интересни книжки. Организатори на събитието бяха кметът на Община Радомир и читалище „Напредък – 1895“. Те изпратиха своето послание, изказано в една фраза от книгата „Четящият човек“ на Георги Господинов: “Защо трябва да се чете? Ами то е като да питаш защо трябва да се сънува. Не трябва. Просто сънуваш. Четящият човек обаче извършва една невидима работа по вкуса. А човекът с вкус по-трудно става подлец, най-малкото защото е некрасиво. Четящият човек е красив човек.“
Децата от театралната трупа към читалището ще имат възможността да развиват своите актьорски умения, ползвайки реквизита от постановката „Малкият принц“. „ПРОтегни ръка“ направи безвъзмездно дарение на трупата, водени от вярата в доброто и силата на детската усмивка.
„Малкият принц“ бе първата постановка от инициативата пътуващ театър „ПРОтегни ръка“. Той Малкият принц ще продължи своята мисиястартира през 2012 г. и успя да помогне на над 160 деца да получат необходимите им лекарства и помощни средства. Сега инициативата продължава, но с новата постановка „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“. За колегите от театралната трупа декорите, костюмите и реквизита на „Малкият принц“ са символ на добротата и надеждата. Затова бе взето решение да се подкрепи детската театрална трупа към НЧ „Напредък – 1895“. По този начин „Малкият принц“ да продължи да дарява детски усмивки, но този път от деца за деца.


готвач за 1 ден - ПРОтегни ръкагр. София, 11 март 2015 г.
„Готвач за 1 ден“ – вкусната инициатива на „ПРОтегни ръка“ навърши 2 години

На 9 март в офисите на ПроКредит Банк из цялата страна се проведе вкусното предизвикателство „Готвач за 1 ден“. През „дамския“ месец март събитието навърши 2 години от своето създаване и се състоя под надслов „Домакиня за 1 ден“.
В предизвикателството се включиха банкови служители от различни градове. Те запретнаха ръкави и показаха на какви кулинарни шедьоври са способни в кухнята. Така, както се редуват слънчевото и облачно време през март, така се редуваха сладки и солени вкусотии – от екзотични салати през домашни баници до ягоди със шоколад. Освен забавление, събитието допринесе и за набирането на средства за децата на „ПРОтегни ръка“ – по сметката постъпиха 341 лева дарения.


гр. София, 6 март 2015 г.
„Голямото надплитане 2015“ – вземи мартеница, дари здраве и надежда на дете

През последната седмица на февруари и началото на март в офисите на ПроКредит Банк се проведе благотворителен базар на мартеници под надслов „Голямото надплитане – вземи мартеница, дари здраве и надежда на дете“.ПРОтегни ръка - мартеници
Инициативата по повод 1 март се провежда ежегодно вече 10 години, като средствата от нея постъпват по сметката на „ПРОтегни ръка“ за лечение на деца.
Водени от благотворителната кауза, в базара се включиха служители на банката от различни градове, които лично изплетоха и продаваха своите бяло-червени творения. Така традицията да се закичим с мартеници за здраве и надежда още веднъж допринесе със средства, чрез които да върнем усмивките по детските лица.нов сезон на постановката "Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките"гр. София, 13 февруари 2015 г.
Започва новият сезон 2015 на пиесата „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“

През февруари пътуващ театър „ПРОтегни ръка“ тръгва из страната, за да представя постановката „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“ в нов сезон на 2015 г. На 24 февруари пиесата ще бъде представена на сцената на Зрителна зала на Община Ямбол, а на 26-ти ще зарадваме габровци в Народно читалище „Априлов – Палаузов 1861“.
Благотворителното представление стартира с голям интерес през октомври 2014 г. и до момента гостува в градовете София, Добрич, Хасково, Стара Загора, Велико Търново, Благоевград и Перник. Постановката бе представена пред над 4 000 зрители в градовете, като досега успя да събере дарения за фонда в размер над 45 хиляди лева. Набраните средства се използват за лечението на болни деца от социално слаби семейства или сираци.
През март предстоят още представления в Поморие, Ботевград, Правец и Сливен, а след това и в други градове на страната. Покани може да намерите в офисите на ПроКредит Банк в съответния град, както и на място преди постановката. Повече за предстоящите представления може да видите тук.


Мариана Попова пя благотворително за децата на ПРОтегни ръка
гр. София, 30 януари 2015г.
Мариана Попова пя благотворително за децата на „ПРОтегни ръка“


На 28 януари 2015 г. в гр. София се състоя благотворителният концерт на Мариана Попова за каузата на „ПРОтегни ръка“. Домакин на събитието бе клуб „Тифани“, където повече от 150 човека се насладиха на чувствените изпълнения на звездата. Изненадата за вечерта бе и младата цигуларка Десислава Кондева, която в дует с Мариана изпълниха едни от най-обичаните й песни. Гостите на събитието бяха особено впечатлени, когато звездата изпълни песента на Емил Димитров – „Ако си дал“. Тя посвети това изпълнение на мисията на фонда.
Мариана не скри емоцията си да бъде част от съмишлениците на „ПРОтегни ръка“ като напълно безвъзмездно и благотворително участва със свои концерти и албуми в подкрепа на каузата. Събраните дарения от концерта са в размер на 2758 лева, които ще подкрепят лечението на деца в неравностойно положение.

Мариана Попова с благотворителен концерт за децата на ПРОтегни ръка
гр. София, 20 януари 2015г.
Благотворителен концерт на Мариана Попова за децата на „ПРОтегни ръка“


Уважаеми клиенти и съмишленици на фонд „ПРОтегни ръка“,
В края на януари ви каним да се насладите на поп и латино ритъма заедно с Мариана Попова на живо в приятната атмосфера на клуб Тифани! Съпричастна към каузата да помагаме за лечението на деца в неравностойно положение, известната българска изпълнителка ще направи благотворителен концерт за Сдружение с нестопанска цел „ПРОтегни ръка“. Сумата, събрана от покани и нейни албуми, които може да получите срещу дарения по време на концерта, ще бъде използвана изцяло за децата на фонда. Наш домакин за събитието отново е клуб Тифани, който също безвъзмездно отстъпва сцената на заведението.Подарете и вие на себе си и на вашите приятели няколко незабравими часа с музиката на Мариана Попова. Тя е една от най-ярките и талантливи български изпълнителки – носител на много награди за българска музика, представила страната ни на конкурса „Евровизия“, ментор в конкурси за млади музикални таланти. Покани може да намерите във всеки офис на ПроКредит Банк. Вярваме, че със средствата, събрани от концерта на Мариана Попова, ще помогнем на повече деца да имат щастливо детство.

Заповядайте!

Мястото: клуб ТИФАНИ, ул. Денкоглу 12-14, гр.София
Дата и час: 28.01.2015 г. (сряда), 19.00 ч.
Стойност на поканата: 10 лева.

Архив новини 2014 г.


Голямото надяждане - благотворителна инициатива на ПРОтегни ръка гр. София, 8 декември 2014 г.
817 лева постъпиха по сметката на „ПРОтегни ръка“ след „Голямото надяждане – 2014“

За поредна година в офисите на ПроКредит Банк се проведе вече традиционното събитие „Голямото надяждане“, чрез което служителите отбелязват Никулден и Деня на банкера. Всяка година запалени кулинари от офисите на банката в цялата страна приготвят любимите си ястия, които разпродават благотворително. Събитието се проведе на 8 декември в офисите в София, Пловдив, Благоевград, Враца, Добрич и други градове. Кулинарната надпревара премина весело, като служителите бяха в два отбора – тези на готвещите и тези на дегустиращите колеги.
Сред вкусотиите, които се предлагаха, имаше домашна пита с пожелания за здраве и надежда, мексикански специалитети, коледен щолен и други домашно направени лакомства. Събитието събра 817 лева, дарени по сметката на „ПРОтегни ръка“. Средствата, събрани от вече традиционното събитие, ще се използват за лечението на болни деца от социално слаби семейства. „Голямото надяждане“ е една от благотворителните инициативи на служителите на ПроКредит Банк, които се провеждат няколко пъти годишно.


Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките гр. София, 24 октомври 2014 г.
Премиера на новото представление на „ПРОтегни ръка“ - “Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“

Още в началото на ноември на театралната сцена излиза една нова постановка с изцяло благотворителна мисия. Вместо професионални актьори, обаче, в ролите на пиесата „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“ ще се превъплътят банкови служители на ПроКредит Банк. Премиерата ще се състои на 04.11.2014г. от 19:00ч. в Театър Открита сцена ("Сълза и смях") - гр. София. Те планират да обиколят с представлението повече от 30 български градове, където в местните театри да зарадват малки и големи.
Каузата на сдружението е чрез дарения от служители, клиенти и приятели да помага за лечението на болни деца от социално слаби семейства или сираци. В подкрепа на тази благородна мисия преди 2 години се ражда идеята за пътуващ театър и началото бе поставено с постановката „Малкият принц“.
След два успешни сезона на „Малкият принц“, 49 представления в 42 града на страната, инициативата събра над 160 000 лева дарения.
Втората пиеса от инициативата на непрофесионалните актьори - „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“, е адаптация по едни от най-обичаните приказки на Ханс Кристиян Андерсен.Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките Техните поуки остават актуални и до днес. Актьорите избират да поставят точно тях, защото искат да отправят своето послание за доброта и съпричастност към болката на другите.
Трупата вече започна с предпремиери своето турне из страната, за да набира дарения. Покани за премиерата, може да намерите във всеки офис на ПроКредит Банк, както и на място преди постановката. Предстоят още представления в Стара Загора, Хасково, а след края на годината и в други градове. Повече за предстоящите представления може да видите тук.

 


гр. София, 18 август 2014 г.
Малки и големи рисуваха благотворително тениски

Под надслов „Ветрове от цветове“ измина поредната неделя от фестивала „София диша“. На щанда на ПроКредит Банк, на ул. „Пиротска“, малки и големи любители на приложните изкуства участваха в дарителската акция за набиране на средства за „ПРОтегни ръка“.
Повече от 50 посетители на фестивала създадоха свой собствен дизайн тениска и така подпомогнаха нашата благотворителна кауза. От самолети и цветя, до морски обитатели и чисти художествени импресии бяха най-често рисуваните мотиви.
В края на деня по сметката на фонда от акцията постъпиха 560 лв.


гр. София, 20 юли 2014 г.
Нова художествена инициатива събира средства за деца в нужда

Конкурс под мотото „Сътворете картичка или цвете от хартия – озарете деня на близък човек“ бе проведен в рамките на ПроКредит Банк.
Инициативата, която освен художествен има и благотворителен характер, събра поредица от красиви творения, вдъхновени от идеята за празник и посланието за надежда, което носи фонд „Протегни ръка“.

От общо 40 на брой картички, 3 бяха отличени, отпечатани и разпространени в клоновата мрежа на банката, за да бъдат давани при желание от страна на служители и клиенти срещу дарение към сдружение „Протегни ръка“, чиято мисия е да подкрепя лечението на деца.гр. София, 29 юни 2014 г.
Дарения за „ПРОтегни ръка“ от уникален концерт на Луфтханза Техник

На 29 юни, на летище София, се проведе уникален по рода си концерт. Симфоничният оркестър на служителите на Луфтханза Техник представи „Музика в небето“ със специалното участие на Белослава и бенда на Живко Петров. По време на концерта доброволците на „ПРОтегни ръка“ набираха средства за фонда. Множество ценители на хубавата музика се включиха в акцията за набиране на средства за децата нафонда.
В резултат след концерта по сметката на „ПРОтегни ръка“ постъпиха 366,71 лв.


гр. София, 15 юни 2014 г.
Дарения за „ПРОтегни ръка“ от "Четящият човек"

На 15 юни, в Бургас, като част от програмата на фестивала „Четящият човек“ се проведе кулинарен конкурс. По време на събитието, събрало ценители на литературата и кулинарното изкуство, доброволците от „ПРОтегни ръка“ представиха книгата „В кухнята на ПроКредит“ и набираха дарения за фонда. След събитието по сметката на „ПРОтегни ръка“ постъпиха 60 лв.гр. София, 13 юни 2014 г.
Благотворителна он-лайн продажба на сувенири събра 2 315 лв. в помощ на деца

С изключителен успех премина организираната за първи път благотворителна онлайн продажба на сувенири от три континента. Сред разнообразието от красиви предмети, които се предлагаха, бяха картини, пана, маски, статуетки, музикални инструменти, и още много други, представящи изкуството на страните на ПроКредит групата като Албания, Македония, Молдова, Украйна, Сърбия, Гана, Конго, Хондурас, Никарагуа, Колумбия и др..
Служителите на банката от цяла България купиха ценна творба за украса на дома си или за да зарадват свой приятел, като същевременно „протегнаха ръка“ и помогнаха на деца в нужда.гр. София, 4 март 2014 г.
Инициативата „Готвач за един ден“ навърши една година

През месец март 2014-та отбелязваме една година от началото на мероприятието „Готвач за един ден“, замислено да покаже кулинарните умения на служители от ПроКредит банк като същевременно подкрепи общата ни кауза - Протегни ръка.
Сред пролетните ястия,поставени на трапезите в различни клонове на страната, се отличиха качамак с много сирене, унгарски сладък салам, фъч, лимонов йогурт и портокалов щрудел. Събраната сума от благотворителното събитие възлиза на 767 лева, които Фондът насочи за лечението на деца.
Не спирайте да вярвате в доброто и да бъдете съпричастни! Заедно можем да променим света към по-добро!


гр. София, 28 февруари 2014 г.
Благотворителен базар на мартеници за здраве и надежда

Продължавайки хилядолетната българска традиция за мартениците, в последната седмица на месец февруари открихме благотворителен базар. В него се включиха служители от цялата страна, като ръчно изработиха бяло-червени творения, различни по форма и големина, които създадоха радост и ведро настроение. Те бяха изложени за продажба с цел събиране на средства за деца в нужда. Постъпленията от тазгодишния базар на мартеници, които възлизат на 794 лв., бяха преведени по сметката на СНЦ Протегни ръка.

Архив новини 2013 г.гр. София, 16 декември 2013 г.
Рут Колева пя в подкрепа на "Протегни ръка"

Непосредствено преди Коледа станахме свидетели на второто издание на Music ProClub.
Рут Колева и нейните страхотни музиканти изнесоха чудесен благотворителен концерт в столичен клуб в подкрепа каузата на ПРОтегни ръка.
За нас изживяването бе много приятно! Присъствието Ви ни достави истинска радост! Вашата съпричастност стопли сърцата ни!
В тази вечер усетихме толкова много положителна енергия, която препратихме към най-малките – децата на Фонда. Успяхме да съберем за тях 2 234 лева, с които закупихме медикаменти и помощни средства, платихме рехабилитации.

Благодарим Ви, че сте нас!


гр. София, 1 декември 2013 г.
Представленията на "Малкият принц" през есента на 2013 г. дариха надежда на още деца

През есенните месеци на 2013 г. постановката „Малкият принц“ на актьорите-служители от ПроКредит развълнува зрителите в 11 града на страната, сред които Пазарджик, Свищов, Ловеч, Чепеларе, Смолян, Асеновград, Ботевград, Кюстендил, Кърджали, Стралджа.
Едно от най-емоционалните представления бе това, което се игра на сцената на Пазарджишкия театър, където преди появата на актьорите, благодарствена реч произнесе Румяна Георгиева, едно от децата, на които фонд "Протегни ръка" е помогнал.
Средствата, събрани през есенния сезон на пътуващия театър "Малкият принц", които възлизат на 10 000 лв., ще бъдат насочени за лечение и по-добър живот на други нуждаещи се деца.


гр. София, 1 ноември 2013 г.
"Готвач за един ден" - рунд 5

Станалата традиционна инициатива „Готвач за един ден“ за 5-ти пореден път събра служители на ПроКредит банк в подкрепа на мисията на Протегни ръка – да помага за лечението на деца. Кулинарните произведения бяха тематично свързани с деня на Halloween и на трапезата се появиха своеобразни ястия като боб в тиквена тендежера, тиква, пълнена с печени плодове и сладкиши със страховита декорация.
Своята съпричастност към каузата изрази и наш клиент, приготвил в собствения си сладкарски цех и предоставил за благотворителното ни събитие Halloween торта, която бе продадена за сумата от 95 лв.
Така с общи усилия и водени от желание да помогнем успяхме да съберем 800 лева, дарени в полза на деца в нужда.

 
гр. София, 10 юли 2013 г.
Инициатива Music ProClub

В началото на юли салонът в Централното управление на ПроКредит банк се превърна в своеобразна сцена за изява на музикални таланти. Инициативата, озаглавена Music ProClub, имаше за цел да да представи младите изпълнители Гергана и Денис, които на добра воля пяха и свириха за каузата на служителите на банката - Протегни ръка, подпомагаща лечението на деца. Събраната сума от гостите на това благотворителното музикално представление възлиза на 484 лева.
Благодарим на всички за съпричастността и уважението към младите участници!


гр. София, 1 юли 2013 г.
"Готвач за един ден" - рунд 4

В разгара на лятото - 1 юли, 2013 г. в клоновете на ПроКредит банк премина 4-то издание на кулинарната акция „Готвач за един ден“. Като приготвиха различни топли и студени специалитети, които бяха предлагани и благотворително купувани от колеги, служителите на банката за пореден път подкрепиха каузата на фонд „Протегни ръка“, а именно - да помага на деца от социално-слаби семейства и сираци, като осигурява средства за необходимото им лечение, дарявайки им надеждата за по-добър живот. Отчетената сума от събитието в размер на 461 лв. е преведена по сметката Сдружението.


гр. София, 4 април 2013 г.
"Готвач за един ден" - рунд 3

Първите две издания на "Готвач за един ден" събраха много съмишленици за каузата "ПРОтегни ръка". За трети пореден път инициативата беше проведена на 1 април 2013 г. с призива служителите на банката да открият Готвача в себе си. В Деня на шегата участниците в кулинарното мероприятие успяха освен искрено да разсмеят колегите си и заедно да похапнат похапнат вкусни ястия, така също и да дарят средства в помощ на нуждаещи се деца. Общата сума, събрана от съпричастни служители от различни клонове на банката възлиза на 1131 лв., които Фонд "ПРОтегни ръка" насочи за лечението на деца.


гр. София, 5 март 2013 г.
Втората акция "Готвач за един ден" от инициативата "Charity PRO" събра 800 лв. от дарения за "ПРОтегни ръка"

Втора акция под призива „Готвач за един ден“ се проведе в клоновете на ПроКредит Банк с цел набирането на средства за лечението на деца. Повече от 30 любители на кулинарията запретнаха ръкави и приготвиха специални ястия, които разпродадоха за обяд на своите колеги.

Акцията, която е част от инициативата „Charity PRO“ на служителите на ПроКредит Банк събра 801,74 лв., които постъпиха в сметката на „ПРОтегни ръка“ същия ден.

гр. София, 4 март 2013 г.
За поредна година служителите на ПроКредит Банк
изработиха мартеници с благотворителна цел


431,86 лв. събраха служителите на ПроКредит Банк и техните семейства от ръчно изработените от тях мартенички по повод 1 март. Инициативата се провежда за шеста предна година с цел да се наберат средства за лечението на деца в нужда. Над 30 служители на банката и техните семейства само в София се включиха в тазгодишното „първомартенско надплитане“ и направиха всевъзможни интерпретации на червено-белите накити. Средствата са преведени в сметката на СНЦ „ПРОтегни ръка“.
гр. София, 25 февруари 2013 г.
Новият сезон на „Малкият принц“ започна
Малкият герой тръгва с ново турне из страната за да набира средства за лечението на деца в нужда през 2013 г.


След успешно приключилия сезон 2012, пътуващата трупа от доброволци на „ПРОтегни ръка“ стартира ново турне из страната за да набира средства за лечението на деца в нужда. С постановката „Малкият принц“ по едноименното произведение на Антоан дьо Сент Екзюпери непрофесионалните актьори ще гостуват на театралните сцени в над 20 града в страната.

Турнето започна от Правец, където на 31 януари в салона на Езиковата гимназия „Ал. Константинов“ пред повече от 400 ученици, преподаватели и родители актьорите играха благотворително. „На представлението дойдоха много деца от Правец, Етрополе, Ботевград и децата от дома в с. Разлив. Щастливи сме, че им дадохме шанс да се докоснат до театъра и преживяванията на Малкият принц. Да играем благотворително пред деца допълва изцяло мисията ни да помагаме не само с финансиране, но и с едно цялостно емоционално преживяване, което обогатява.“, сподели Ивайло Гечев, монтажист на декорите.

Последваха и две представления на театралните сцени в Перник и Габрово на 20 и 22 февруари. Турнето през 2013 г. ще премине още през Поморие, Кюстендил, Видин, Дупница, Петрич и Созопол. Актьорите от банката получиха още специални покани за гостуване в Първомай, Кърджали, Смолян, Пазарджик и Казанлък. Предстои постановката да гостува за втори път и на сцената на МТ „Николай Бинев“ в София на 11 април 2013 г.


гр. София, 15 февруари 2013 г.
"Готвач за един ден" - служителите на ПроКредит Банк събраха средства за „ПРОтегни ръка“ с вкусни кулинарни произведения, сготвени от тях

В рамките на една седмица служители на ПроКредит Банк от офисите в Русе, Пловдив, Хасково, София, Бургас, Казанлък, Стара Загора, Добрич, Велико Търново, Благоевград, Перник и Варна участваха в първото издание на инициативата „Готвач за един ден“.

Акцията се състоеше в това даден служител да приготви нещо вкусно за хапване със своите собствени ръце и срещу скромна сума да го сподели със своите колеги в офиса. Инициативата в цялата страна събра 1 800 лв., които вече са в сметката на фонда. Сред повечето от 100 кулинарни изкушения се откроиха тестен крокодил, мъжка салата „Цезар“, необикновена леща, множество уникални палачинки, разнообразие от баници и рула „Стефани“, киш, свински флейки със зеленчуци и много други.
„Готвач за един ден“ е поредната успешна инициатива, която обединява служителите на банката в благородната кауза на „ПРОтегни ръка“.

От началото на годината фондът е подпомогнал 19 деца с общо 19 000 лева. Най-добрата новина е, че рехабилитациите и помощните средства като вертикализатори, терапевтични столове и помощни колички вече помагат на още 19 деца и техните семейства!


гр. Пазарджик, 30 януари 2013 г.
Децата от ЦДГ „Дъга“ и ЦДГ „Калина Малина“ в Пазарджик помагат на деца в нужда

Уникална благотворителна акция за подпомагане на деца в нужда, организираха децата от ЦДГ Дъга и ЦДГ Калина Малина в Пазарджик в сътрудничество с местния Младежки парламент. Те направиха разпродажба на ръчно изработени от тях картички. Средствата от разпродажбата (109.08 лв.) децата дариха в сметката на „ПРОтегни ръка“ с пожелание децата на фонда да оздравеят по-бързо.

Доброволците на фонда благодарят на всички деца, участвали в акцията и на съорганизаторите от Младежкия парламент в Пазарджик.

 Архив новини 2012 г.

гр. София, 20 август 2012 г.
Над 2300 зрители събра благотворителния спектакъл „Малкият принц” във Варна

Повече от 2300 зрители се събраха в летния театър на морската столица за да видят благотворителната постановка на актьорите от пътуващия театър „ПРОтегни ръка”. От представлението доброволците събраха над 23000 лева, които постъпиха в сметката на фонда с цел подпомагане лечението на деца в затруднено положение.

„Благодарим на всички хора, които подкрепиха каузата ни и дойдоха да гледат представлението във Варна. Надяваме се, че сме успели да докоснем публиката, която ни подкрепяше и насърчаваше през цялото време. Влагаме много енергия в това, което правим и получаваме удовлетворение от мисълта, че нашите усилия ще донесат успокоение и щастие на много деца и техните родители.”, сподели Диана Новакова, която изпълнява главната роля в пиесата.

След Варна, през септември трупата ще играе „Малкият принц” в Русе и София. Очакваме ви на представленията!гр. София, 13 юни 2012 г.
Над 50 000 лв. постъпления след първите представления на „Малкият принц” на пътуващия театър „ПРОтегни ръка”

Над 50 000 лв. са постъпленията след първите шест представления на благотворителната постановка „Малкият принц” на пътуващия театър „ПРОтегни ръка”. През последния месец, трупата гостува вече на сцените на Читалище „Славянска беседа”, Младежки театър и Софийска опера и балет в София, Античния театър в Пловдив и драматичните театри в Благоевград и Хасково.

Представленията преминаха при голям интерес и бяха гледани от повече от 5200 зрители, като най-многобройна публика се събра в стария град в Пловдив на 6 юни.

„Беше изключително и вълнуващо представление. Изненадана съм колко добре се справят банковите служители в ролите си и как играят, като истински актьори. Инициативата е наистина невероятна и се радвам, че като дойдох да гледам представлението тази вечер, и аз подкрепих една толкова благородна кауза – лечението на болни деца.”, сподели Ивелина Илиева, гражданка от Пловдив, след представлението.

През месец май, осемнадесет служители на ПроКредит Банк организираха уникална дарителска инициатива, като сформираха пътуващ театър, с цел да съберат средства и да помогнат за лечението на деца в затруднено здравословно положение. Трупата постави пиесата „Малкият принц” по Антоан дьо Сент-Екзюпери и с пътуващото си представление събира дарения за СНЦ „ПРОтегни ръка”, който от 2004 г. подпомага с финансови средства лечението на деца в затруднено положение от социално слаби семейства или сираци.

„Малкият принц” на пътуващите актьори-ентусиасти може да гледате на 20 юни в Бургас, на 3 юли в Стара Загора, на 12 юли в Несебър и на 14 август във Варна. Постановката ще гастролира и на театралните сцени в Русе, Разград, Шумен, Плевен, Велико Търново, Враца и Монтана през есента.

Всеки, който желае, може да подкрепи каузата на трупата, като посети някое от представленията и дари средства, за да подпомогне дейността на фонда. Покани се предлагат във всички клонове на ПроКредит Банк в градовете, където театралната трупа гостува. Средствата, събрани по време на представленията, се превеждат директно в сметката на „ПРОтегни ръка”.гр. Троян, 17 април 2012 г.
Деца помагат на децата от „ПРОтегни ръка”

Ученици от художествената паралелка на ОУ „Св. Климент Охридски” в Троян показаха уменията си да изписват яйца в най-благородната им светлина – с цел да помогнат на деца в затруднено положение. Те украсиха керамични яйца, които разпродадоха на връх Великден в клона на ПроКредит Банк в Троян, а събраните средства бяха внесени в „ПРОтегни ръка” за лечението на болни деца от социално слаби семейства.

Общо 70 лв. бяха събрани от благотворителната акция. Служителите на банката организират целогодишно акции за набиране на средства, като много от тях са се превърнали в традиционни инициативи. До момента благотворителният фонд на служителите на банката е помогнал на над 1620 деца от цялата страна.гр. София, 4 март 2012 г.
Служителите на ПроКредит Банк събраха средства за „ПРОтегни ръка” с мартеници, изработени от тях и техните семейства

За поредна година, по повод 1 март, служителите от централата на ПроКредит Банк организираха акция за набирането на средства за фонда за лечението на болни деца „ПРОтегни ръка”. Над 30 служители и техните семейства се включиха в акцията по направата на ръчно изработени мартенички, които бяха разпродадени в централния офис на банката. Сръчните ръце на малки и големи изработиха близо 500 мартеници с цел да се съберат допълнителни средства за лечението на деца страдащи от различни заболявания. След разпродажбата във фонда постъпиха 373.76 лева.

„Обичам да правя мартенички. Всяка година с тати и мама правим сами мартенички за „ПРОтегни ръка” за да са здрави децата.”, споделя опита си 6 годишната Дарина от София.

Всяка година „ПРОтгени ръка” помага с финансови средства за медикаменти, операционно или рехабилитационно лечение на над 300 болни деца от социално слаби семейства или сираци. Фондът събира средства чрез месечни отчисления от заплатите на служители и доброволни еднократни дарения. Служителите на банката организират редовно редица акции и инициативи за събирането на допълнителни средства.


гр. София, 20 февруари 2012 г.
Нова акция за набиране на средства донесе постъпления от 5300 лв. в „ПРОтегни ръка”

Нова акция за набирането на средства за „ПРОтегни ръка” организираха служителите на ПроКредит Банк в началото на февруари. Срещу дарение от 1 лев. в клоновете на банката в страната бяха разпродадени 5000 магнитчета с логото на фонда. Акцията поощри допълнително дарителите и в сметките на фонда постъпиха 5300 лева за лечението на болни деца.
Доброволците от „ПРОтегни ръка” изказват специални благодарности на всички дарители и поддръжници на акцията и специално на:
Г-н Емил Димитров
Г-н Дилян Тодоров
Г-н Валери Йотов
Г-жа Мита Цветкова
Г-н Петър Данчев
ЕТ Мария Кавалска
Г-жа Десислава Иванова
Бетонстрой ЕООД
Светла Симеонова 2009 ЕООД

Архив новини 2011 г.


гр. София, 7 декември 2011 г.
585.40 лева постъпиха в „ПРОтегни ръка” след „Голямо надяждане”

По нетрадиционен начин служителите на ПроКредит Банк отбелязват Никулден и Деня на банкера. Всяка година, в чест на покровителя на търговците и банкерите, запалени кулинари от офисите на банката в София приготвят любимите си ястия, които разпродават благотворително. Тази година парите, събрани от „Голямото надяждане”, бяха преведени в сметката на СНЦ „ПРОтегни ръка”.

Точно 585.40 лева бяха събрани от разпродадените ястия, а над 10 любители кулинари участваха в събитието с традиционни български рецепти като пълнени постни чушки, салата „Трикольор” и баница с праз. Вкусовете бяха разнообразени и от италианска лазаня, турска баница с маслини и американски бадемови мъфини. Уникално японско суши събра 44 лева в сметката на фонда от надяждането в офиса на банката в кв. Дружба.

Средствата, събрани от традиционното събитие, ще бъдат използвани за лечението на болни деца от социално слаби семейства. Освен от организирането на такива събития, „ПРОтегни ръка” набира средства и от доброволните регулярни дарения на служители, клиенти и партньори на банката.


гр. София, 26 юли 2011 г.
„ПРОтегни ръка” помогна на 166 деца от началото на годината

166 деца са били подпомогнати със средства за лечение, рехабилитации, медицински прегледи и операции от началото на годината до края на м. юни т.г. Случаите на болни деца, които са били подпомогнати финансово от сдружението се увеличава с 44 в сравнение с първото шестмесечие на миналата 2010 г., когато фондът е финансирал 122 деца от цялата страна.

Наличните средства в сметките на фонда към края на месец юни са малко над 80 190 лв., като най-голяма част от тях постъпва от регулярни вноски на служители на ПроКредит Банк. Друг значителен принос към месечните постъпления в „ПРОтегни ръка” имат даренията от клиенти на банката и еднократните вноски на служители.
За първото полугодие на годината на 166 деца, фондът е отпуснал общо 72 779.07 лв.

Всеки, който желае може да дари средства в сметките на фонда в лева и евро:
Сметките на дружеството с нестопанска цел «ПРОтегни ръка» са:
лева - BG05PRCB92301007092910,
евро - BG46PRCB92301407092915,
ПроКредит Банк (България) АД, BIC: PRCBBGSF.

Новини 2010 г.

гр. София, 8 декември 2010 г.
Нова детска книжка дарява надежда на децата на "ПРОтегни ръка"

От началото на декември във всички клонове на „ПроКредит Банк се разпространява детската занимателна книжка „Рисувай, изрежи, за парите се грижи” срещу препоръчително дарение от само 1 лев. Благотворителната акция се организира, за да подпомогне набирането на средства за "ПРОтегни ръка”, като събраните суми от разпространението й се превеждат директно в сметката на фонда.
Книжката е отпечатана в тираж от 4 000 бройки. Тя е чудесен подарък за деца, който всеки от нас може да си позволи да направи в навечерието на Коледно-новогодишните празници и така да помогне за лечението на едно болно дете.
Само от началото на годината до края на месец ноември "ПРОтегни ръка” е помогнал за лечението на 223 деца от цялата страна. Също към ноември във фонда участват 1120 служители на банката, които даряват чрез ежемесечни отчисления от заплатата си.
Книжката се издава с любезната подкрепа на фирмите от Стара Загора Бул-В ЕООД, Тагемал ООД, Млечен свят 2003 ООД, Логистик БГ ООД, БИМ ООД, ЕТ Чорбаджийски - Димо Димов, Фрамар ООД, Агро фуудс ООД, Граал ЕООД, и печатница TDG, която удвои печата за собствена сметка.
Подкрепете новата акция на "ПРОтегни ръка”! Направете подарък, дарете надежда!


Архив новини 2009 г.


гр. Бургас, 12 декември 2009 г.
Служители на ПроКредит Банк Бургас проведоха благотворителен явен търг

Служители на един от офисите на ПроКредит Банк в Бургас проведоха благотворителен търг с цел набиране на средства за фонд „ПРОтегни ръка”.
Търгът бе явен, като всеки участник открито можеше да наддава до докато остане само този участник, който предлага най-високата цена. За всяка вещ бе определена различна начална цена от 1 до 10 лв. в зависимост от конкретния предмет.
За продан бяха предложени различни предмети, които са били притежание на предишни управители на този офис на ПроКредит Банк. Сред експонатите можеха да се видят подложка за мишка, брандирана подложка за чаши, ключодържател, поставка за моливи и химикалки, луксозна кутия за алкохол, пъзел, домино, визитник, органайзер за бюро и различни сувенири - две статуи на слон от Гана, Китайската стена - спомен от Китай, дървен дракон и др.
Общата сума, събрана след приключването на търга, е 330 лв., които постъпиха по сметката на фонда „ПРОтегни ръка”.


гр. София, 7 декември 2009 г.
Инициативата „Каталог с подаръци за близки и роднини” внесе в касичката на ПРОтегни ръка 318.80 лв.

Инициатива "Каталог с подаръци за близки и роднини" за събиране на средства за фонда „ПРОтегни ръка”, която служителите на ПроКредит Банк предприеха в края на месец ноември, завърши.
В рамките на една седмица служителите на банката имаха възможността от специално разработен каталог да изберат коледен подарък за свои близки, роднини и приятели. Сред предложенията можеха да се открият специално изработени поименни чаши, щамповани тениски с различни илюстрации, свещи в най-различни размери и големини, коледна украса, практични подаръци за мъже като комплект инструменти и сгъваема лопата и много други.
Цените на подаръците бяха близки до тези в магазинната мрежа. Но тук за разлика от „нормалните магазини” търговската надценка се заделяше и в края на инициативата натрупаната сума бе 318,80 лв. Тя бе преведена по сметката на фонд „ПРОтегни ръка”.
„Коледен каталог с подаръци за близки и роднини” бе поредната инициатива, която служителите на ПроКредит Банк организират с цел набирането на средства за фонд „ПРОтегни ръка”.


гр. София, 26 август 2009 г.
Над 210 лв. постъпиха в „ПРОтегни ръка” само за 7 дни от началото на акцията за продажба на „Кухнята на ПроКредит”

Финалната акция продължава до изчерпване на количествата от кулинарната книга
От 19 август в клоновете на ПроКредит Банк в цялата страна започна финалната акция за набиране на средства за фонд „ПРОтегни ръка” от разпродажбата на кулинарната книга „Кухнята на ПроКредит”, издадена от служителите на банката с благотворителна цел.
Към момента от началото на акцията доброволците са продали 14 книги и са превели във фонда над 210 лв. Целта им е с акцията да продадат цялото останало количество от изданието. Така ще наберат необходимата сума за да подпомогнат лечението на поне още 6 деца чрез фонда.
Книгата „В кухнята на ПроКредит (Спомените и мечтите, с които се храним)” се разпространява на цена 15 лв., както и в комплект за подарък с фотоалбум на стойност 30 лв. Средствата, събрани от книгата, постъпват директно в сметка на „ПРОтегни ръка”, като разходите за издаването и отпечатването й са покрити изцяло от доброволците на фонда, за да се постигне максимален ефект от кампанията.
Всеки желаещ може да се включи в нашата инициатива и да подкрепи дейността на „ПРОтегни ръка” чрез покупка на книгата. Заявки се приемат на тел. 02/ 8135132 – Ваня Николаева или в най-близкия клон на ПроКредит Банк (България) АД, www.procreditbank.bg.


гр. Несебър, 13 май 2009 г.
Над 220 лева постъпиха в „ПРОтегни ръка” от благотворителна инициатива съвместно с ОДЗ „Калина Малина”, Несебър

На 17 април в дните преди най-светлия християнски празник Великден служители от клона на ПроКредит Банк в гр. Несебър организираха благотворителна инициатива съвместно с деца от ОДЗ „Калина Малина” и техните родители. Малчуганите имаха възможност да боядисат и украсят гипсови великденски яйца, които в последствие можеха да бъдат закупени в офиса на финансовата институция.
С много желание и старание деца на 4 и 5 години от 2 детски групи с готовност се включиха в благотворителната инициатива. Тяхното старание бе още по-голямо, когато разбраха, че украсявайки яйцата те могат да помогнат на болни дечица, които имат нужда от лекарства и лечение.
Всички боядисани яйца бяха изложени на специално предвидено място за целта в клона на банката в продължение на месец, откъдето всеки желаещ можеше да си закупи избраното от него яйце.
Сумата, която след събитието постъпи по сметката на фонда „ПРОтегни ръка”, бе 220.32 лв.


гр. Варна, 17 април 2009 г.
„Денят на благотворителното готвене” във Варна събра над 540 лева за „ПРОтегни ръка”

На 17 април в централния клон на ПроКредит Банк във Варна служителите на банката организираха специално благотворително събитие за набиране на средства за фонд „ПРОтегни ръка”. В „Деня на благотворителното готвене” любители-кулинари разпродадоха домашно приготвени гозби на събралите се гастрономи, а средствата от тяхната продажба постъпиха в сметката на фонда.
Повече от 40 „готвачи” представиха кулинарните си способности, а произведенията им бяха разпродадени за обяд. Точно 541.62 лева бяха събрани от участниците в благотворителната инициатива. Парите постъпиха в сметката на „ПРОтегни ръка”.


гр. София, 4 март 2009 г.
Над 670 лева бяха събрани от разпродажбата на ръчно изработени мартеници за „ПРОтегни ръка”

Тазгодишната разпродажба на мартеници, която започна в средата на февруари събра 672,58 лева. На превърналата се в традиционна мартенска акция за набиране на средства за фонда, служителите от централата на ПроКредит Банк и клон София 1, разпродадоха ръчно изработени от тях самите мартеници. Средствата постъпиха в сметката на фонда „ПРОтегни ръка”.


гр. София, 20 януари 2009 г.
850 лв. постъпиха в „ПРОтегни ръка” от благотворителната разпродажба на авторски фотографии

Точно 850 лева постъпиха във фонда „ПРОтегни ръка” след последната дарителска акция - продажба на снимки с репортажна и художествена фотография. Авторите на идеята за благотворителната разпродажба, както и на самите фотоси, са Вергиния Петрова, Георги Янакиев, Димитър Петков и Светлин Ганев, които работиха през изминалата година в ПроКредит банките в Мозамбик и Конго.
В импровизираната виртуална фотоизложба колегите ни бяха обявили за благотворителна разпродажба над 50 фотоса от екзотичните африкански държави. 85 снимки бяха закупени на цена от 10 лева. Най-често поръчваните фотоси бяха тези на водопадът Виктория и живописните заливи по крайбрежието на Мозамбик.
Щастливи сме, че само за един месец виртуалната изложба предизвика такъв интерес и най-вече събра толкова средства за „ПРОтегни ръка”.

Архив новини 2008 г.

гр. Пловдив, 25 октомври 2008 г.
ПроКредит Банк в Пловдив събра 367 лв. за лечението на болни деца от футболен турнир

Благотворителен турнир по футбол организираха служителите на ПроКредит Банк в Пловдив на 25 октомври. Служителите на банката от Пловдив и Хасково предизвикваха всички любители на атрактивния спорт да играят с отборите на ПроКредит Банк на футболните игрища на комплекс „Векта”. Сформираха се 9 отбора, от служители и клиенти на ПроКредит Банк, които играха на принципа на директната елиминация.
Първото и второто място спечелиха отбори от клиенти на банката, а трети остана отборът на ПроКредит Банк – Хасково, които кавалерски отстъпиха трофея на класиралия се четвърти отбор, също от клиенти на банката.
В рамките на няколко часа бяха събрани 367 лева, които бяха внесени директно в сметката на Сдружение с нестопанска цел „ПРОтегни ръка”. Те ще бъдат използвани за лечението на болни деца от социално слаби семейства или сираци.


4 май 2008 г.
Над 8 000 лева бяха събрани на 6-тия футболен турнир за купата на „ПРОтегни ръка”

От 1 до 4 май 2008 г., в гр. Приморско се проведе 6-ти турнир по футбол за купата на благотворителен фонд „ПРОтегни ръка”. Целта на турнира беше набиране на средства за фонд „ПРОтегни ръка” и беше организиран от служители от ПроКредит Банк. По време на турнира бяха събрани над 8 000 лева за каузата на фонда от служители на банката, както и гости на турнира.
Мачовете продължиха два дни. Участваха 11 отбора на ПроКредит Банк. Отборите бяха сформирани от различни градове, в които ПроКредит Банк има клонове: “БЯС” (Бургас, Ямбол и Сливен), „ЦУ” (София), „Варна”, „ПроЛийз”, „Зара Бойс” (Стара Загора), „Пловдив”, „София-клонове”, Red Cows United (отбор на отдел aгро кредитиране), и дебютантите – „Север”, „Селесао” (Хасково), „Югозапад”. Играха се 29 мача и се вкараха над 150 гола. Общо всички участници и гости бяха около 450 човека. На финала отборите на Варна и ЦУ изиграха вълнуваща среща, която завърши с резултат 4:1.
Купата връчи лично кметът на гр. Приморско – г-жа Лиляна Димова, която отправи официална покана към ПроКредит Банк да бъде гост на гр. Приморско при подобни мероприятия.


4 март 2008 г.
„Над 700 лева бяха събрани за фонд „ПРОтегни ръка” от продажбата на мартеници

За четвърта поредна година служителите на ПроКредит Банк организираха акция за набиране на средства чрез продажбата на ръчно изработени от тях мартеници. Акцията беше организирана от служителите в отдел „Администрация”, като подготовката за нея започна още от средата на месец февруари. В резултат към 4 март събраните средства възлизат на стойност 708,35 лв. Сумата постъпи в сметката на фонд „ПРОтегни ръка”.


16 февруари 2008 г.
Благотворителна футболна среща

На 16.02.2008 г., в спортна зала „Спартак”, в Хасково беше проведена приятелска футболна среща между сборните отбори на „ПроКредит Банк” от Хасково-Димитровград и Бургас-Ямбол-Сливен, за събиране на средства за благотворителния фонд „ПРОтегни ръка”.
Даренията, събрани от участниците и спонсорите на турнира, постъпиха по сметката на Фонда, който подпомага лечението на болни деца от социално слаби семейства или сираци. Участниците и гостите на мача събраха над 300 лв. за децата от Фонда.
Срещата завършила с победа за отбора Хасково-Димитровград, беше част от подготовката на двата отбора за пролетния турнир „ПРОтегни ръка”, който се провежда два пъти в годината с благотворителна цел.


15 януари 2008 г.
„В кухнята на ПроКредит” – Новата благотворителна инициатива за набиране на средства

През месец януари служителите на ПроКредит Банк издадоха уникална готварска книга. Тя е нова инициатива на дарителите във фонд „ПРОтегни ръка”, с която те целят да съберат допълнителни средства за лечението на болни деца от социално слаби семейства.
Книгата се казва “В кухнята на ПроKредит” и освен кулинарни рецепти съдържа и лични истории, разказани от служителите. Истории свързани с период или уникална случка, носещи заряда на оптимизъм и радост от заобикалящия свят. Книга за спомените и мечтите, с които се храним.
Инициативата ”В кухнята на ПроКредит” е изцяло на участниците във Фонда. Представени по нестандартен начин, рецептите и историите на служителите на ПроКредит Банк са интересен подарък за всеки и в същото време уникален начин за събиране на средства в полза на благотворителния фонд „ПРОтегни ръка”. В допълнение служителите на банката издадоха и фото албум, запечатал уникални моменти от създаването на книгата.
„В кухнята на ПроКредит” и фото албумът могат да бъдат намерени във всички клонове на ПроКредит Банк. Всеки закупил книгата (15 лева) и/или албумът (15 лева) дарява стойността им директно във фонда „ПРОтегни ръка”.

Архив новини 2006 г.

25 септември 2006 г.
Дарения на стойност над 10 000 евро постъпиха от спонсори и участници след футболния турнир за купата на благотворителния фонд „ПРОтегни ръка”

На 22 и 23 септември 2006 г. в Обзор се проведе IV Футболен турнир за купата на „ПРОтегни ръка”, сдружение създадено през 2004 г. от служителите на ПроКредит Банк. Мисията на сдружението е да подпомага лечението на сираци и болни деца от социално слаби семейства.

Служителите на банката редовно организират допълнителни благотворителни акции за набиране на средства и една от тях е Футболният турнир за купата на „ПРОтегни ръка”, чието четвърто издание този път бе международно. Освен от България в турнира под надслов „Ние играем честно”, участие взеха отбори от ПроКредит Банките от още осем страни: България, Албания, Косово, Македония, Украйна, Молдова, Грузия, Румъния и Сърбия. Участваха над 450 души, организирани в 20 отбора, и разбира се голяма агитка от запалянковци.

Турнирът се проведе в два последователни дни на стадиона в центъра на Обзор, като на 22 септември се разиграха мачовете в групите, които определиха и отборите, класирали се за финалите на 23 септември. След оспорван двубой на финала между ПроКредит Косово - Прищина и ПроКредит Грузия, в редовното време мачът завърши 1:1, като в продължението след изпълненото на дузпи с 4:1 гола купата на „ПРОтегни ръка” взе грузинският отбор. Благотворителната кауза на турнира подкрепиха Емил Костадинов и Трифон Иванов, които дойдоха специално за да връчат купата и медалите на победителите. Специалната купа „Ние играем честно”, за спортсменска игра националите връчиха на сборният отбор на клоновете на ПроКредит Банк от Бургас, Ямбол и Сливен.

Благодарение на участниците от всички страни и благотворителността на спонсорите на турнира, от футболната инициативата бяха събрани над 10 000 евро, които постъпиха директно по сметка на сдружението и ще бъдат използвани за подпомагане лечението на болни деца от социално слаби семейства и сираци.


гр. София, 16 януари 2006 г.
Благотворителна изложба на картини

На 16.01.2006 в ПроКредит Банк клон Надежда бе сложено началото на една уникална за нашата банка инициатива, целяща подпомагане набирането на допълнителни средства за фонд „ПРОтегни ръка”.

На територията на клона е организирана изложба – живопис на художника Красимир Недялков. Изложбата е достъпна за всички, които проявяват интерес, а при продажба на някоя от картините 30% от средствата ще бъдат отчислявани за фонд „ПРОтегни ръка”. Очакваме всички, които искат да разгледат и... да си купят!

Архив новини 2005 г.

гр. Сливен, 27 ноември 2005 г.
Дарени средства на благотворителн фонд "ПРОтегни ръка" от участниците - 231.50 лв.

На 26, 27 ноември в гр. Сливен се проведе вторият турнир по футбол за купата на ПРОтегни ръка, участваха 8 отбора, общо над 70 човека, представители на ПроКредит Банк и Пролийз от цялата страна.
След оспорвана борба, победител стана отборът на Пролийз. Купата на турнира беше връчена на победителите лично от г-н Петър Славов!

Честито на победителите!

Всички участници направиха дарение на фонд "ПРОтегни ръка", събраните средства ще отидат за подпомагане на болни деца от социално слаби семейства или без семейства!


гр. София, 8 април 2005 г.
На 8 април 2005г. в ЦУ на банката, намиращ се на бул. Христо Ботев 131 се състоя празненство по случай преместването на административните отдели в новата, обновена част на сградата на банката.

Този повод бе използван и за набиране на средства в полза на благотворителния фонд на служителите на ПроКредит Банк „ПРОтегни ръка”. Проведе се томбола с продажба на билети, като събраната сума от 456.20 лева се внесе по сметката на фонда. Основен помощник в тегленето на печелившите билети беше Ариф – едно от децата, на които ПРОтегни ръка помогна.


гр. София, 1 март 2005 г.
За 1ви март активистите на благотворителния фонд „ПРОтегни ръка” организараха изработка на мартеници от служители и техни деца и продажбата им сред колеги от банката. Тази акция донесе 165 лева за фонда "ПРОтегни ръка" и спонтанно желание на клиент на Банката да се включи с 100 лв.

Благодарим на всички участници в събитието - и на майсторите, и на щедрите купувачи!

Архив новини 2004 г.

гр. София, 6 декември 2004 г.
Благотворителна инициатива "Голямото надяждане"

По повод Никулден, денят на рибарите и банкерите, служителите на клон София и ЦУ на ПроКредит Банк организираха обяд с цел набиране на средства за фонда. Банкерите се доказаха като чудесни кулинари и се погрижиха за вкусното похапване на своите колеги. С тази акция бяха събрани над 450 лева за фонда “ПРОтегни ръка”.


Text/HTML